Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Är klockan försäkrad ?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Equilibrium, 14 oktober 2015.

 1. Equilibrium
  Trådstartare

  Equilibrium Friends of KS

  Inlägg:
  4.399
  Från:
  Island
  När man lämnar klockan på service, är den då försäkrad mot inbrott hos urmakaren ?
   
 2. Solvik

  Solvik Stadsbo

  Inlägg:
  418
  Jag tolkar frågan utifrån en företagsförsäkringsaspekt. Beror primärt på avtalsläget mellan urmakare och kund och sekundärt på urmakarens försäkringsskydd. Det torde vara standardläge inom givna ramar i de flesta fall. Ytterst handlar det ju om urmakarens avtalade åtagande gentemot kund. Att en inlämnad klocka värde-/ och omfattningsmässigt inryms i en verksamhetsförsäkring och stjäls vid ett inbrott hjälper dock inte mycket om inbrottet inte kan ersättas av urmakarens försäkring.. Då landar vi tillbaka i avtalet mellan urmakare/kund samt privat försäkringsskydd. Jag har vid ett specifikt inlämningstillfälle detaljerat frågat om detta och fick då godtyckligt svar "det löser vi" typ.. På egendomsskadesidan med inbrott som exempel är ju kunders egendom som standard klart begränsat i jämförelse med traditionella försäkringsbelopp för t.ex. varor men det beror ju helt på hur verksamheten och riskexponeringen ser ut. Det kan och bör ju också föreligga specifika förvaringskrav kopplat till specifika värden etc etc. Det finns aldrig några garantier när det gäller försäkringsfrågor, små detaljer kan få stora konsekvenser. Det finns tyvärr också alldeles för många företag (menar generellt och inte branschspecifikt) där ute som inte har koll på det försäkringsmässiga och/eller inte har adekvat försäkringsskydd.. Så sammanfattningsvis är det korta svaret samma som för ALLA försäkringsrelaterade frågor: Det beror på.
   
  Equilibrium gillar detta.
 3. ZtaFfaN

  ZtaFfaN Stadsbo

  Inlägg:
  496
  Från:
  Tjockhult
  Det finns väl inga bovar på Island? Var skulle de i så fall gömma sig efter ev brott? Dessutom känner väl alla, alla.
  Näe, det behövs nog inga försäkringar hos dig Equilibrium. :cigar:
   
  Equilibrium gillar detta.
 4. Equilibrium
  Trådstartare

  Equilibrium Friends of KS

  Inlägg:
  4.399
  Från:
  Island
  Hehe, jag hoppas du har rätt. Lotta (min Datejust) klarar sig nog :)
   
  ZtaFfaN gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield