Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Important watches på Stockholms auktionsverk

Important watches nu live på Stockholms Auktionsverk, och klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen den 14-15 oktober.
Ta gärna med egna klockor om du är intresserad av en värdering eller försäljning.

Välkomna!
Mer information i tråden >>

Autavia 2446 värde?

Diskussion i 'Vintage' startad av Andreas P, 2 november 2015.

 1. Andreas P
  Trådstartare

  Andreas P Bonde

  Inlägg:
  89
  Jag följer en auktion på en Autavia 2446 tror det är en 3rd varianten? Klockan har legat orörd i många år så den är i behov en service men klockan verkar vara i bra skick för övrigt eller vad säger ni? Det som är roligt att det följer med gamla papper på klockan :)

  Jag har svårt att skilja på de olika utgåvorna av dom första Autavia så vad kan vara ett rimligt värde på en sån här klocka? Man vill ju inte överbjuda!
  _20151102_082805.JPG _20151102_082601.JPG
   
 2. Aurum

  Aurum Gubbsnygg

  Inlägg:
  12.235
  I bra skick är de väl uppe i 50'? Denna ser ut att vara i lite sämre skick med böjd? timvisare och lite smutsig tavla. Vridringsinlägget lite slitet och svårt att bedöma boett på dessa bilder. Vet inte vad papper är värt här, men känns ovanligt så det lär vara en del premium på det.
   
 3. Andreas P
  Trådstartare

  Andreas P Bonde

  Inlägg:
  89
  Tack för upplysningen med timvisaren det hade jag inte tänkt på det ser ju lite märkligt ut. Jag får se hur högt den går men man då känns det som kan vara med till runt 25-30 tusen i alla fall sen får man ju tänka att det kostar att få fart på den gamla klockan också. Vet du hur dessa Valjoux 72 verken är ? Går det få tag i delar samt brukar det vara mycket som behöver bytas på dom när dom har legat orörda många år ?
   
 4. Gummo

  Gummo Original Hipster

  Inlägg:
  8.205
  Från:
  Stockholm
  25-30 kommer nog tyvärr inte räcka till denna. Det kan nog finnas Heuer samlare eller handlare som har klockor/delar som tavla/visare/bezel som vill betala för att få ihop till en fin klocka med papper. Men är det en mindre auktion så kanske den går under radarn.
   
  JMolin och Karatekid gillar detta.
 5. Aurum

  Aurum Gubbsnygg

  Inlägg:
  12.235
  Bra verk och det finns ju en hel del delar rent generellt. Om just den finishgrad Heuer hade är lätta att få tag på vet jag inte men tycker de ser rätt ordinära ut så det skall väl inte vara några problem. Kostar lite pengar men i sammanhanget är det väl ok.
   
 6. Karatekid

  Karatekid Biskop

  Inlägg:
  3.809
  Från:
  Lund
  Den där kommer gå dyrt om den inte auktioneras ut på någon sjukt liten random auktiinsfirma. Papper plus eventuell spårbar proveniens samt den mer sällsynta bezelvarianten kommer dra upp priset, det är dessutom ingen compressorcase. Service bryr sig inte någon samlare om, det är bara att serva den, om inte idag så om nåt år...
   
 7. ErikGBG

  ErikGBG Biskop

  Inlägg:
  2.774
  Som priserna är nu så kan lika gärna gå för 75k