80talisten
I wish a could afford a real gold Rolex!
Det är ju iallafall det man fått lära sig höll jag på säga men idag beslöt jag mig att pröva efter att ha samlat mod sen jag misslyckades förra gången som även var första gången jag testade att få ihop den.
Fixa lite klyftpotatis och skär dem i klyftor. Jag brukar förkoka dem innan jag slänger in dem i ugnen. Men det kan man göra som man vill.
Banka ut några fläskkotletter och doppa dem i ägg och sedan ströbröd. Stek dem gyllenbruna i ej så hög värme.
Förbered bearnaisesåsen, krossa 4-5 vitpepparkorn, häll i några skvättar vinäger, häll i något mera vitt vin, tillsätt en näve hackad schalottenlök (men gullök funkar också) tillsätt nu ganska rikligt med dragon och persilja. Låt detta koka tills hälften av vätskan återstår.
Smält ca 150 gram smör.
Fixa ett vattenbad där en större skål placeras (se till att det inte blir för varmt) tillsätt några äggulor och buljongen som kokades, tillsätt salt och lite chilipeppar(om man vill det) Vispa det poröst, det ska vara lite som sockerkakssmet i konsistensen.
Nu börjar det som kan verka vara marigt men se bara till vispa hela tiden smöret tillsätts. Häll ytterst lite och se till att det första blandas ihop väl, forsätt häll under vispning. När såsen är krämig så ska grunden vara färdig. Tillsätt nu rikligt med finhackad dragon och persilja och blanda. Såsen är färdig.
Sådär!
Fixa lite klyftpotatis och skär dem i klyftor. Jag brukar förkoka dem innan jag slänger in dem i ugnen. Men det kan man göra som man vill.
Banka ut några fläskkotletter och doppa dem i ägg och sedan ströbröd. Stek dem gyllenbruna i ej så hög värme.
Förbered bearnaisesåsen, krossa 4-5 vitpepparkorn, häll i några skvättar vinäger, häll i något mera vitt vin, tillsätt en näve hackad schalottenlök (men gullök funkar också) tillsätt nu ganska rikligt med dragon och persilja. Låt detta koka tills hälften av vätskan återstår.
Smält ca 150 gram smör.
Fixa ett vattenbad där en större skål placeras (se till att det inte blir för varmt) tillsätt några äggulor och buljongen som kokades, tillsätt salt och lite chilipeppar(om man vill det) Vispa det poröst, det ska vara lite som sockerkakssmet i konsistensen.
Nu börjar det som kan verka vara marigt men se bara till vispa hela tiden smöret tillsätts. Häll ytterst lite och se till att det första blandas ihop väl, forsätt häll under vispning. När såsen är krämig så ska grunden vara färdig. Tillsätt nu rikligt med finhackad dragon och persilja och blanda. Såsen är färdig.
Sådär!