Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Behöver era åsikter angående...

Diskussion i 'Diskussion' startad av Bjoerlin76, 23 oktober 2014.

 1. Bjoerlin76
  Trådstartare

  Bjoerlin76 Biskop

  Inlägg:
  1.763
  Från:
  Sigtuna, Stockholm
  ...hur jag ska göra med min nuvarande klocka. Det är en 16710 BLRO som jag verkligen tycker om och den är i mycket fint skick.

  Det jag stör mig på (men det kanske bara är jag..?) är att den har fel länk (en SEL från 2000). Eftersom klockan är från 1996 ska den ha de traditionella ändlänkarna. Jag misstänker att dåvarande ägaren uppgraderade till den nyare länken då den kom år 2000.

  Det andra är att det inte är original inserten som satt på från början, jag fick en sprillans ny original när jag köpte klockan. Är det jag som är för petig eller förstår ni hur jag känner? Jag gillar verkligen när det är 100% original...[emoji52]

  Det jag tänker mig är att jag säljer denna klocka, köper en ny 114060 som jag behåller resten av mitt förhoppningsvis långa liv, och sedan sätter igång att tokspara till en äldre Pepsi, exempelvis 16750.

  Jag vill jättegärna ta del av era åsikter då jag har otroligt svårt för att bestämma mig hur jag ska göra...[emoji21] Skulle ni bry er om länken och inserten?

  Tackar på förhand

  TB

  ImageUploadedByTapatalk1414064841.382975.jpg
   
 2. Magnlar

  Magnlar Friends of KS

  Inlägg:
  2.034
  Från:
  Stockholm
  Förstår hur du känner dig. Om någonting inte stämmer, är det faktiskt lika bra att flippa, än att kämpa emot sina inre känslor.

  Köp den som du verkligen vill ha. Då kommer det kännas mycket bättre.
   
 3. POO

  POO Präst

  Inlägg:
  1.162
  Det här med att saker ska vara 1000% original är något som kommer ifrån, och kanske är sant, i samlarvärlden. Att applicera tänket på övriga världen är knas.
   
 4. Bjoerlin76
  Trådstartare

  Bjoerlin76 Biskop

  Inlägg:
  1.763
  Från:
  Sigtuna, Stockholm
  Ja det kanske är bäst. Vill ju att det ska kännas helt bra, det är ju viktigast!
   
 5. Bjoerlin76
  Trådstartare

  Bjoerlin76 Biskop

  Inlägg:
  1.763
  Från:
  Sigtuna, Stockholm
  Ja du har säkert rätt, men om jag kommer behålla klockan i många år blir det som ett "samlarobjekt" så det är därför det känns extra viktigt!
   
 6. RicVin

  RicVin Mr fredagsmys

  Inlägg:
  9.580
  Om "de traditionella" betyder rasliga böjda stålbitar istället för SEL så skulle jag nog behålla den länk som sitter. Jag hade ngt vikt elände till länk på min 1675:a och det blev en helt annan klocka (läs användbar) när jag köpte en modernare länk.
  När det gäller insert så är det du har på nu perfekt för den mörka årstiden. Du har många månader att leta ett perfekt blekt insert att byta med i vår.
  Gillar du klockan så behåll! Ser ingen anledning att byta de saker du nämner. Å andra sidan är jag allergisk mot gammalt rassel..:)
   
  Teodor gillar detta.
 7. Rookie

  Rookie Borgare

  Inlägg:
  552
  Jag fick hem en 114060 i veckan. Jag kan meddela att det är en helt underbar klocka som du definitivt inte kommer bli besviken på! :)
   
 8. Bjoerlin76
  Trådstartare

  Bjoerlin76 Biskop

  Inlägg:
  1.763
  Från:
  Sigtuna, Stockholm
  Va kul, grattis! Var inne på Nymans i Stockholm för 20 minuter sedan och provade en 114060 faktiskt, blev riktigt sugen! Beställde du den ny? Vad fick du betala om jag får fråga? :)

  TB
   
Mårtenssons ur Brookfield