Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Fashion, Jewellry & Important watches på Stockholms Auktionsverk

Fashion, Jewellry & Important watches är nu live på Stockholms Auktionsverk. Klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen 23/3 och 24/3 från 11.00-17.30.

Välkomna!
Mer information i tråden >>
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I 2017 års första avsnitt av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi SIHH och Basel!
Det och ett enormt namedroppande av nya och gamla klockmodeller.

Lyssna på podden! >>

Produktionsbolag: Lejon Media

Breitling B01 verket bra nu?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Chuck, 19 augusti 2014.

 1. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  5.584
  [​IMG][​IMG]

  Hur ligger det till med breitlings inhouse, är barnsjukdomarna åtgärdade? Vart ett jefla liv för ett tag sen angående dess kvalitet. Nån insatt som vet?

  Cheers Chuck


  Skickat från min iPad med Tapatalk
   
 2. Sputniq

  Sputniq Y-Wing pilot

  Inlägg:
  884
  Från:
  Göteborg
  Du har inte lust att snabbt dra vad kritiken rörde?
   
  Chuck och emilarne gillar detta.
 3. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  5.584
  De va en del som fick skicka tillbaka sina klockor pga problem med gångreserv och kronograf som strula men de va ett tag sen. Cheers


  Skickat från min iPad med Tapatalk
   
 4. Sputniq

  Sputniq Y-Wing pilot

  Inlägg:
  884
  Från:
  Göteborg
  Ah okej, tack för info!
   
  Chuck gillar detta.
 5. kirex

  kirex Stormtrooper

  Inlägg:
  207
  Breitlings B01-urverk introducerades på Breitlings 125-årsdag, år 2009. Det är fortfarande utförandemässigt i stort sett det samma sedan 2009. B01-urverket finns i Breitlings dyrare modeller som t.ex Chronomat. Enl. Breitling tog det 5 år att utveckla detta urverk. Det finns också med olika complikationer (funktioner). Då kan urverket heta t.ex B04 och ha GMT-funktion. Men fortfarande är urverket B01 basen. Det är m.a.o 5 år sedan urverket B01 introducerades och vad jag har läst och hört på olika utländska forum mm. verkar de initiala problemen vara lösta. Det var i första hand tidtagningen (kronografdelen) som kärvade. Nu mer (sedan 2013) har Breitling infört 5 års garanti på alla sina klockor med B01-baserade (inhouse) urverk. Det är väl bland annat för att de initiala problemen försvunnit och att B01-verket med sin gångreserv på 70-80 timmar, är mycket tillförlitliga. ETA-verken som finns i Breitlings billigare modeller (t.ex Colt och Avenger) har inte denna 5-års garanti. Som upplysning kan nämnas att ETA verken som produceras av The Swatch Group Ltd finns också i t.ex Tudor (motsvarande Rolex lågprisalternativ), IWC, Hublot mm.
   
  Ekmikael, Warwian, Maximilian och 1 annan gillar detta.
 6. nissehult

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.565
  Precis. Jag kommer ihåg att jag läste att 5-årsgarantin infördes för att tydligt markera att urverket är att lita på. Jag vet inte hur det är med klockor, men jag skulle väl tro att de flesta problemen uppstår det första året (bortsett från förslitning). Det vore kul om fler tillverkare kunde utöka garantin (även om det i Sverige kanske skulle gå att åberopa reklamation år 3).
   
  Eurenius gillar detta.
 7. cultshit

  cultshit X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.670
  Från:
  Stockholm
  Jag har en AB0110 från 2009. Sjukt mycket problem första tiden, kronografen stannade, gick inte att starta, nollade alltid olika och gångreserven var mellan 3-10h osv... Men efter 2 vändor till Bretling så har den sedan dess funkat utan problem!
   
  Dixie gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield