Laddar...
Erikson Urhandel
Stäng notis
Klocksnackbloggen

Du har väl inte missat vi lanserat Klocksnackbloggen?
In, läs och diskutera gärna inläggen på forumet!

Klocksnackbloggen >>

Breitling Navitimer - trög uppvridning

Diskussion i 'Diskussion' startad av aptorsken, 26 juli 2016.

 1. aptorsken
  Trådstartare

  aptorsken AT-ST driver

  Inlägg:
  1.134
  Från:
  Uppsala
  Hej,

  Har en Breitling Navitimer från 2002 som var servad för något år sedan. Den känns ganska så trög i uppvridningen. Svårt att beskriva, men det är inte lent som mina andra klockor. I jämförelse med min Sinn 103 som har samma urverk (val 7750) så känns den betydligt lättare och inget motstånd alls i princip. Är det en vända till uris som gäller? Kan nämnas att den varit såhär sedan jag köpte den, men har förövrigt väldigt bra och håller tiden med lång gångreserv.

  Johan
   
 2. laketwig

  laketwig X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.656
  Från:
  Schaffhausen
  Skulle inte vara orolig. Min nysålda IWC Spitfire-chrongraf var precis likadan. Trög som bara den att dra upp manuellt och även att skruva i kronan. Har frågat två olika urmakare om detta och båda svarar samma sak, dvs att det ska vara så på ett 7750. Det verkar som att det är din Sinn 103'a som avviker ... :D

  Slänger in en bild på en 7750 bara för att det blir roligare så. ;) (fan, jag saknar den nog lite redan ... :banghead: )
  IWC S 2015-09-05.jpg
   
  Guskleto och Bjoerlin76 gillar detta.
 3. aptorsken
  Trådstartare

  aptorsken AT-ST driver

  Inlägg:
  1.134
  Från:
  Uppsala
  Haha låter bra, tack för att du svarade! Nu när jag känner på min Sinn så känns den också ganska trög, men Bratten något trögare. Kan ju dock ha att göra med packningen, om den ligger emot eller så. Nu slipper jag tänka på det iaf.
  Fin klocka förresten! :)
   
  laketwig gillar detta.
 4. ironcastle

  ironcastle Y-Wing pilot

  Inlägg:
  904
  Från:
  Söder om Stan
  Sinn är bra grejer. Hade en 757:a med 7750 i, och även där var verket mjukt att hantera. Hade också en IWC 3717. Den var trög på samma sätt som @laketwig beskriver ovan. Så det verkar skilja mellan verken. Kronan var för övrigt som att skära i smör, på Sinn:en. Perfekt feeling.
   
  aptorsken gillar detta.
 5. JensBP

  JensBP Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.633
  Från:
  #gulfeber
  Tycker det kan skilja lite mellan 7750or. Även när de är i fint fungerande skick. Några av mina är som smör medan andra är lite trögare. Har din varit så från början och även efter service är det inget att bry sig om.
   
  aptorsken gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield