Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Klocksnackbloggen

Du har väl inte missat vi lanserat Klocksnackbloggen?
In, läs och diskutera gärna inläggen på forumet!

Klocksnackbloggen >>
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I 2017 års första avsnitt av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi SIHH och Basel!
Det och ett enormt namedroppande av nya och gamla klockmodeller.

Lyssna på podden! >>

Produktionsbolag: Lejon Media

Certina New Art

Diskussion i 'Vintage' startad av Archie, 6 juni 2013.

 1. Archie
  Trådstartare

  Archie Y-Wing pilot

  Inlägg:
  502
  Från:
  Stockholm
  Har en gammal Certina New Art som var min morfars. Använder den som bruks/beaterklocka och vet att den inte har något större värde ekonomiskt. Skulle gissa på några hundra upp till max en tusenlapp. Tror det är guld på stål.
  Däremot undrar jag om någon här kan säga ungefär vilken årsmodell den kan tänkas vara? Eller om ni har någon annan kuriosainfo om den.
  Siffrorna på baksidan är:
  5821 108
  5237061

  Dessutom gillar jag denna typ av länk, vad kallas den? Tycker den är väldigt bekväm och behändig, varför görs inte sådana längre?  [​IMG][​IMG]
   
 2. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  6.576
  Från:
  Malmö
  Jag skulle gissa på sent sextiotal, 67-68? Modellen påminner mycket om tex Omegas Seamaster De Ville från samma tid...Tror att Du är rätt på priset också. Den är fin dock... :)

  Länken ser ut som en vanlig flexlänk, det är det coolaste man kan ha!! http://klocksnack.se/threads/flexlänk-is-the-shit.4935/
  De tillverkas fortfarande, iaf andra märken än Spiedel.

  Hittade en skön bild också, från 68...
  [​IMG]
   
 3. Archie
  Trådstartare

  Archie Y-Wing pilot

  Inlägg:
  502
  Från:
  Stockholm
  Ja jag känner också intuitivt sent 60-tal. Den har sannolikt inte servats på årtionden (om någonsin) och den går fortfarande som tåget. Skönt plexiglas också givetvis.
  ok det är flexlänk det heter. Väldigt bekvämt (om man inte har jättehåriga armar, vilket jag inte har), sitter som ett smäck och väldigt lätt att ta av och på. Betydligt mer följsamt och mjukt än en icke-elastisk stållänk, eller läderband, samt väldigt luftigt och svalt. Dessutom kan man såklart sitta och leka och vända och vrida på länken när man har tråkigt. Estetiken är väl dess svaghet, men jag tycker ändå det är rätt snyggt också, väldigt retro.
   
 4. Ariste

  Ariste Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.240
  Från:
  Västerort
  Snygg klocka, de är eleganta och finns en hel del i Sverige (ofta i bra skick). Både du och Camo känns rätt ute vad gäller värde och tidsperiod, bandet är av flextyp som Camo redan påpekat och bland de coolaste man kan ha.
  Ta hand om släktklenoden...
   
 5. Archie
  Trådstartare

  Archie Y-Wing pilot

  Inlägg:
  502
  Från:
  Stockholm

  Ja det känns som att på 60 talet, innan quartzrevolutionen så hade varenda svensk en sådanhär och/eller en omega constellation/sea master/ geneve. Många fick dem nog även som guldklocka för 25år inom företaget (nog inte denna modell då den är guld på stål och lite för snål i sammanhanget)