Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
WOW! Tack för en överlägsen recension!!
Tänkte att jag kunde bjuda på en av mina väldigt många recensioner i denna tråd, denna är på en Montecristo Especial från 1986.
Första tredjedelen:
Te, kaffe och lätt krämighet kommer i de första puffarna på ett väldigt komplext vis. Tydliga trätoner av olika träslag, med en viss syrlig karaktär finns, men kan med säkerhet säga att ceder är en av träslagen som uppenbarar sig. Mot mitten av denna del finns tonvis med te och en lätt peppar i bakgrunden som sätter en lätt styrka på det hela, vilket jag upplever som positivt. Det kan enligt mig saknas när vissa cigarrer får ålder på sig. Mot slutet av denna del finns även nöttoner, samt att krämigheten övergår mer mot sockrad mjölk.
Andra tredjedelen:
Genomgående mer söt, samt så är tesmaken helt borta. Mer peppar och betydligt mer nöttoner återfinns. Fortsatt väldigt tydlig träsmak. Utvecklas inte speciellt mycket mer i denna med olika smaker, men inget puff är det andra likt, utan det växlar slumpvis med olika dominanta smaker.
Tredje tredjedelen:
Träsmaken hänger kvar, dock endast i form av ceder. Lätta kaffetoner befinner sig väldigt snabbt i vissa puffar för att sedan domineras av träsmaken återigen. Den krämiga och de söta mjölktonerna är helt frånvarande och gör att träsmaken verkligen når sin topp i slutet av cigarren. Jag gillar det skarpt, men är nog inget alla gör.
Väldigt god konstruktion, inte ens en tendens till att slockna och det trots att jag röker väldigt långsamt, samt så brinner den spikrakt. Genomgående enormt komplex, så komplex att jag stundvis har svårt att hinna med och hänga med i de olika smakerna och hur de binder ihop sig, en väldigt lyckad lagring kan man också säga benämna denna cigarr med. 9.3 av 10 möjliga poäng.
Mitt poäng system baserar sig på följande faktorer:
Arom
Smak
Konstruktion
Generellt, dvs hur dessa tre är balanserade med varandra, då främst arom och smak.
Ha en fortsatt trevlig fredag.
Så himla imponerande att kunna plocka alla dessa smakupplevelser.
Tänkte att jag kunde bjuda på en av mina väldigt många recensioner i denna tråd, denna är på en Montecristo Especial från 1986.
Första tredjedelen:
Te, kaffe och lätt krämighet kommer i de första puffarna på ett väldigt komplext vis. Tydliga trätoner av olika träslag, med en viss syrlig karaktär finns, men kan med säkerhet säga att ceder är en av träslagen som uppenbarar sig. Mot mitten av denna del finns tonvis med te och en lätt peppar i bakgrunden som sätter en lätt styrka på det hela, vilket jag upplever som positivt. Det kan enligt mig saknas när vissa cigarrer får ålder på sig. Mot slutet av denna del finns även nöttoner, samt att krämigheten övergår mer mot sockrad mjölk.
Andra tredjedelen:
Genomgående mer söt, samt så är tesmaken helt borta. Mer peppar och betydligt mer nöttoner återfinns. Fortsatt väldigt tydlig träsmak. Utvecklas inte speciellt mycket mer i denna med olika smaker, men inget puff är det andra likt, utan det växlar slumpvis med olika dominanta smaker.
Tredje tredjedelen:
Träsmaken hänger kvar, dock endast i form av ceder. Lätta kaffetoner befinner sig väldigt snabbt i vissa puffar för att sedan domineras av träsmaken återigen. Den krämiga och de söta mjölktonerna är helt frånvarande och gör att träsmaken verkligen når sin topp i slutet av cigarren. Jag gillar det skarpt, men är nog inget alla gör.
Väldigt god konstruktion, inte ens en tendens till att slockna och det trots att jag röker väldigt långsamt, samt så brinner den spikrakt. Genomgående enormt komplex, så komplex att jag stundvis har svårt att hinna med och hänga med i de olika smakerna och hur de binder ihop sig, en väldigt lyckad lagring kan man också säga benämna denna cigarr med. 9.3 av 10 möjliga poäng.
Mitt poäng system baserar sig på följande faktorer:
Arom
Smak
Konstruktion
Generellt, dvs hur dessa tre är balanserade med varandra, då främst arom och smak.
Ha en fortsatt trevlig fredag.
WOW! Tack för en överlägsen recension!!
Så himla imponerande att kunna plocka alla dessa smakupplevelser.
Frugan överraskade mig med en cohiba mediosiglo, storlek som påminner om Petit robusto! Riktigt mild och fin, lättrökt! Fick en härlig körsbär smak under en mindre period. Allmänt välbyggd. fina smaker!
Punch Punch en underskattad cigarr, har en fin kryddighet med toner av vanilj, aningen citrus och en härlig fyllighet. Kör med Daniel Bouju Royal cognac 60% speciellt gjord till cigarr och de matchar varandra perfekt.
Har hört av en liten fågel att Punch Punch ska tas ur produktion i år, i sällskap av ett antal andra cigarrer, bland annat den trevliga Trinidad Reyes. Om det är sant, har endast tiden svar på.
Har dykt upp lite här och var. Inget bekräftat så vi får ta det med en nypa salt än så länge
Riktigt häftigt.
Tänkte att jag kunde bjuda på en av mina väldigt många recensioner i denna tråd, denna är på en Montecristo Especial från 1986.
Första tredjedelen:
Te, kaffe och lätt krämighet kommer i de första puffarna på ett väldigt komplext vis. Tydliga trätoner av olika träslag, med en viss syrlig karaktär finns, men kan med säkerhet säga att ceder är en av träslagen som uppenbarar sig. Mot mitten av denna del finns tonvis med te och en lätt peppar i bakgrunden som sätter en lätt styrka på det hela, vilket jag upplever som positivt. Det kan enligt mig saknas när vissa cigarrer får ålder på sig. Mot slutet av denna del finns även nöttoner, samt att krämigheten övergår mer mot sockrad mjölk.
Andra tredjedelen:
Genomgående mer söt, samt så är tesmaken helt borta. Mer peppar och betydligt mer nöttoner återfinns. Fortsatt väldigt tydlig träsmak. Utvecklas inte speciellt mycket mer i denna med olika smaker, men inget puff är det andra likt, utan det växlar slumpvis med olika dominanta smaker.
Tredje tredjedelen:
Träsmaken hänger kvar, dock endast i form av ceder. Lätta kaffetoner befinner sig väldigt snabbt i vissa puffar för att sedan domineras av träsmaken återigen. Den krämiga och de söta mjölktonerna är helt frånvarande och gör att träsmaken verkligen når sin topp i slutet av cigarren. Jag gillar det skarpt, men är nog inget alla gör.
Väldigt god konstruktion, inte ens en tendens till att slockna och det trots att jag röker väldigt långsamt, samt så brinner den spikrakt. Genomgående enormt komplex, så komplex att jag stundvis har svårt att hinna med och hänga med i de olika smakerna och hur de binder ihop sig, en väldigt lyckad lagring kan man också säga benämna denna cigarr med. 9.3 av 10 möjliga poäng.
Mitt poäng system baserar sig på följande faktorer:
Arom
Smak
Konstruktion
Generellt, dvs hur dessa tre är balanserade med varandra, då främst arom och smak.
Ha en fortsatt trevlig fredag.
Riktigt häftigt.
Här sitter jag och jublar varje gång jag känner lite sötma av en cigarr.
Fantastiskt. Älskar när folk går all in, dubbelt upp. Fortsätt så!Det absolut viktigaste, är att den är god. Resten är en bonus!
Vid närmare eftertanke måste mitt utforskande inom cigarr-rökande stundvis sett helt absurdt ut.
Några exempel:
- En period satt jag med fem olika nötsorter och rökte för att kunna pricka vilka nötton jag kände.
- De gånger jag rökt tre-fyra cigarrer samtidigt för att känna skillnad på årgångar.
- När jag suttit i ett kolsvart rum i tystnad för att bara kunna fokusera på smaker.
- Hur jag ätit olika saker, exempelvis basilika som tar bort sötma, för att framhäva andra smaker.
-Haha, när jag läser detta så framstår jag ju nästan som cigarr-pervers.
Alltså kan inte bestämma mig om jag tycker om gördeln eller kräks på denDuglig cigarr, desto trevligare vin.
Alltså kan inte bestämma mig om jag tycker om gördeln eller kräks på den
Kräkas.Alltså kan inte bestämma mig om jag tycker om gördeln eller kräks på den