Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Databas, program, register för egna klocksamlingen

Diskussion i 'Diskussion' startad av Johanw, 11 januari 2015.

 1. Johanw
  Trådstartare

  Johanw Friends of KS

  Inlägg:
  514
  Från:
  Lomma
  Skulle behöva något slags register eller databas för att samla all data kring klockorna man äger samt även roligt att ha kvar när dom flippats. Har just nu bara en katalog där det samlas foton och kanske någon txt fil med serienummer. Excel blad funkar men inte lika roligt och blir ingen bra bildhantering. Känns som något måste finnas redan innan man uppfinner hjulet igen? Vi pratar Windows då jag börjar bli mer och mer anti-appar. Vill pyssla på min 30´skärm och inte på en liten fjantlur.
  Intressant data att ha:

  Tillverkare
  Modell
  Serienummer
  Värde/Värdeintyg(även då på bild i databasen så har man om allt försvinner vid t.ex brand)
  Inköpspris
  Ålder
  Länk
  Tillbehör (Box osv)
  Historik
  Bilder
  Service
  Amplitud

  Fyll på!
   
  jabla och theargonaut gillar detta.
 2. nissehult

  nissehult Friends of KS

  Inlägg:
  3.249
  Jag gillar data och att organisera det. Excel är en klar favorit. Men eftersom jag inte har enorma mängder klockor så kör jag info-samlingen i en wiki. Lite mer anteckningsbok än databas, men det är sökbart.

  Jag använder TiddlyWiki som har fördelen att det bara är en fil som sparas lokalt på datorn - inget behov av server med andra ord. Den nya versionen är baserad på HTML5, men jag kan kanske tycka att det var bättre förr... med version 2.8. Men det är en smaksak.
   
Mårtenssons ur Brookfield