Laddar...
Nymans Ur 1851

Den nya större mattråden

Diskussion i 'Lifestyle' startad av AdamST, 5 augusti 2016.

  1. Kejsaren

    Kejsaren X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.936
    Från:
    Bjärred
    Hittade ett recept. Byt ansjovis mot skinka.

    Det blev i vilket fall paj. :)
    Provar ngt annat i morgon.
     
  2. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    56
    Blev en Porchetta idag
    [​IMG]
     
    ErikGBG, Aquastaren och Gummo gillar detta.
  3. Kattvakt

    Kattvakt Rebel soldier

    Inlägg:
    169
    Självklart. Det var en klassiker i mitt föräldrahem. Jag åt det senast förra julen när jag var på hembesök.
     
    Kejsaren gillar detta.
  4. Gummo

    Gummo Joker

    Inlägg:
    8.609
    Från:
    Stockholm
    Mätt...

    IMG_9584.JPG
    Kalkon, rostad potatis, skygräddsås med torr sherry och varm grön- och svartkålssallad med tranbär, valnötter, citron, honung och olivolja.
     
    B62, Kejsaren, Simpatico och 2 andra gillar detta.
  5. UNO

    UNO Y-Wing pilot

    Inlägg:
    624
    Från:
    Bullshit City
    image.jpeg image.jpeg
    Ett lager pressad potatis över matjessill, lök, ägg och gräddfil.
     
    Simpatico, Gummo, stigge och 1 annan gillar detta.
  6. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.786
    image.png
    Beställt hem denna och ska testa. 100 dagar lär smaka gott och ostigt
     
    cultshit, AdamST, Gummo och 3 andra gillar detta.
  7. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.408
    @ErikGBG och @AdamST etc.

    Vilken köksmaskin ska man ha? Har snöat in på electrolux, vill inte ha kitchenaid-krafset.
     
    Gummo gillar detta.
  8. Gummo

    Gummo Joker

    Inlägg:
    8.609
    Från:
    Stockholm
    Simpatico och vonbahr gillar detta.
  9. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.786
    matage gillar detta.
  10. vonbahr

    vonbahr Har fått baka en pizza på menyn

    Inlägg:
    2.123
    Från:
    Stockholm
    Gummo gillar detta.
  11. matage

    matage Rebel soldier

    Inlägg:
    106
    Från:
    Stockholm
    Kenwood är grejen - maskiner som är gjorda för att utföra en uppgift till skillnad från KitchenAids "inredningsdetaljer".
    Själv svär jag över att jag missade en Kenwood KM096 på CyberMonday och hoppas på att den ska dyka upp till bra pris nu i januari
     
  12. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.408
  13. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.786
    Jörgen A gillar detta.
  14. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.408
  15. Jörgen A

    Jörgen A Rebel soldier

    Inlägg:
    115
    Har den modellen hemma. Underbar maskin. Urstark och gedigen.
    Smidig? Allt är ju relativt men inga "riktiga" assistenter är väl per definition inte super-smidiga. Smidig att använda är den dock om det är det du tänker på.
    Möjligen kan jag tycka att glasmixern är lite klumpig men man göra jäkligt schyssta drinkar med den :D
     
  16. AdamST
    Trådstartare

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.002
    Från:
    Stockholm
    Jag har lirat med Electrolux i ett drygt år, jag är verkligen supernöjd med den och tillbehören är både smidiga och effektiva. Med det sagt tror jag KenWood är snäppet vassare om än ganska mycket dyrare :)
     
  17. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.408
    Vad har du för electrolux?
     
  18. AdamST
    Trådstartare

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.002
    Från:
    Stockholm
    Kollar modellen åt dig när jag är hemma imorrn :)
     
    ZQT gillar detta.
  19. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    566
    Från:
    Sthlm
    Matig bok att ta sig igenom.. :pompus: nu blir det sov paus.
    IMG_0146.JPG
     
    Chuck och Simpatico gillar detta.
  20. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.786
    image.jpeg
    Biff, anledningen till att jag inte är veg
     
    Brutus, MartinL, StrawberryFields och 8 andra gillar detta.
  21. Chuck

    Chuck AT-AT driver

    Inlägg:
    5.233
    Blev sjukt hungrig nu, nu vill jag ha sommar igen och grilla all night lång
     
  22. Oscaro

    Oscaro X-Wing Pilot

    Inlägg:
    1.814
     
    Chuck gillar detta.
  23. Veratio

    Veratio Rebel soldier

    Inlägg:
    182
    Från:
    Malmö
    Sousviddad? Min absoluta favoritköttbit i sous vide är flankstek, gör sig helt makalöst bra där! Gillar också biff, men i min erfarenhet får man en bättre entrecote för runt 250 kr kilot än vad man får en biff för, så jag väljer oftast entrecote!
     
  24. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.786
    Ne, bara stekt i olja, vitlök och smör i panna. Skulle ha till nudelsallad och då funkar biff bättre tycker jag. Gav 489 har jag för mig
     
    Veratio gillar detta.
  25. Veratio

    Veratio Rebel soldier

    Inlägg:
    182
    Från:
    Malmö
    Ser välda fin ut! 489 kr är för dyrt för mig om det inte är något speciellt, men såg jäkligt god ut!
     
  26. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.786
    Köpte 600g så blev ca 300kr och gav 5 portioner. Tillbehören kostade 200 så ca 100kr/portion.
    Rumstemp kött, en dryg minut på varje sida, dessa var dock tunna för att väga 300. Vila sedan 5 min och trancha. Enkelt att få jämn tillagningsgrad på rumstempat kött, och man slipper ugnen :)
     
    Veratio gillar detta.
  27. Adro

    Adro Stormtrooper

    Inlägg:
    396
    489kr kilot är väl standard ryggbiff. Billigare så får man gå på Lidl och handla. Ska det vara något speciellt så brukar man få slanta upp runt 800-1000kr/kg.
    Fast du kanske inte bor i Stockholm?
     
    Veratio gillar detta.
  28. Veratio

    Veratio Rebel soldier

    Inlägg:
    182
    Från:
    Malmö
    Nu är jag kanske inte i er liga, men jag köper fin svensk entrecote för 249 - 269 kr kilot på min lokala Ica här i Malmö. Därför väljer jag oftast entrecote istället för biff, för biffen för motsvarande pengar är ofta skosulebiff. 489 kr betalar jag för kött max två gånger per år.
     
    ErikGBG och Adro gillar detta.
  29. Klugel

    Klugel Rebel soldier

    Inlägg:
    105
    Från:
    Stockholm
    Jag gillar Kötthallen i Viksjö!
    Den är grymt mycket bättre och känns mer genuin än det stora aset till butik som låg i Sumpan.
    Kom dit 5min innan öppning idag, då var det redan 12p i kö. Jag som tänkte jag skulle slippa det, men tji fick jag.
    Gick fort ändå. Bra service och trevlig personal.
     
    PIC och Aquastaren gillar detta.
  30. SurTratten

    SurTratten Rebel soldier

    Inlägg:
    92
    Från:
    Stockholm
    Kanske kan få feedback här på en liten tanke? :)
    Då jag jobbar hela helgen kommer nyåret firas in ordentligt först imorgon. Har fått tag i renfilé som jag tänkte steka i smör med bara salt och peppar.
    Nu till frågan: tillbehör till detta? Tänkte mig att göra råraka till, och servera med stekta kantareller och några stänk crema di balsamico över köttet. Kommer detta att bli för torrt eller blir det ätbart måntro?