Laddar...
Nymans Ur 1851

Stäng notis
Klocksnackbloggen

Du har väl inte missat vi lanserat Klocksnackbloggen?
In, läs och diskutera gärna inläggen på forumet!

Klocksnackbloggen >>

Den nya större mattråden

Diskussion i 'Lifestyle' startad av AdamST, 5 augusti 2016.

  1. StrawberryFields

    StrawberryFields Sir Notalot

    Inlägg:
    3.159
    Från:
    Jordgubbsranchen
    Jag älskar mackor... IMG_20161225_151726_700.jpg IMG_20161223_110615_674.jpg IMG_20161221_181658.jpg
     
    Josef B, Aquastaren, The lord och 1 annan gillar detta.
  2. AdamST
    Trådstartare

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.010
    Från:
    Stockholm
    Askasst ljus, men här är ändå nyårsförrätten

    Löksoppa med en puré på schalottenlök, mandelmjölksskum (inte som man köper på tetra), och lakritsgrädde :)
    IMG_4941.JPG
     
    Josef B, Aquastaren, Cristian och 5 andra gillar detta.
  3. AdamST
    Trådstartare

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.010
    Från:
    Stockholm
    Huvudrätt var lammytterfilé (55 grader sous vide) med alla möjliga tillbehör :) Absolut magiskt kött
    IMG_4947.JPG
     
    Josef B, Timothy, Aquastaren och 6 andra gillar detta.
  4. matage

    matage Rebel soldier

    Inlägg:
    127
    Från:
    Stockholm
    Det låter sjukt gott!

    Jag skulle nog däremot ta och gräddstuva kantarellerna (riktigt tät stuvning - inte sås) för att få ett krämigt inslag också samt att fettet hjälper till att höja smaken på renen också. Då tror jag du har en hit :)

    Inser att det är alldeles för länge sen jag åt ren...
     
    SurTratten gillar detta.
  5. marmot

    marmot Stormtrooper

    Inlägg:
    361
    Från:
    Stockholm
    Tribute till Frantzèn?
     
  6. Aquastaren

    Aquastaren AT-ST driver

    Inlägg:
    1.246
    Från:
    Stockholm
    För mig skulle det funka men man kan bu alltid komplettera med något. Byta ut balsamicostänken mot rödlöksmarmelad tex? En liten chevresås kanske? Lycka till!
     
    SurTratten gillar detta.
  7. AdamST
    Trådstartare

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.010
    Från:
    Stockholm
    Ingen tribute; hans recept :)
     
    marmot gillar detta.
  8. SurTratten

    SurTratten Rebel soldier

    Inlägg:
    127
    Från:
    Stockholm
    Sant, skaffar nog en skvätt grädde på väg hem också. Sås har ingen dött av :)

    Jag personligen gillar båda dom tänken, men tjejen gillar varken ost eller lök och jag ska måka i mig en bit tryffel-brie till förrätt :)
     
    Senast ändrad: 1 januari 2017
  9. Aquastaren

    Aquastaren AT-ST driver

    Inlägg:
    1.246
    Från:
    Stockholm
    Tryffel-brie är gott.
    Svårt att laga mat när tagarna inte gillar lök.
    Gräddstuva kantarellerna, det blir kanon. Du kan ju också köpa några syltade lökar.
     
  10. SurTratten

    SurTratten Rebel soldier

    Inlägg:
    127
    Från:
    Stockholm
    Har aldrig provat innan, men tryffel är gott och brie är gott så det borde vara rätt ok :)
    Ja, försöker så gott det går att använda så mycket det går "i smyg" och har lyckats med både pannbiffar och köttfärssås som fått MVG. Dock känns det fortfarande som lite för hardcore att ställa fram picklad eller marmelad på rödlök...
     
    zippan och Aquastaren gillar detta.
  11. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    649
    Från:
    Sthlm
    Ikväll blir det att studera den mindre boken. :)
    IMG_0179.JPG
     
    AdamST, marmot och Simpatico gillar detta.
  12. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    649
    Från:
    Sthlm
    Men hel**e va stor den var! Såg mycket mindre ut på bilderna.. Kollade inte så noga på måtten.. :happyhappy:
    IMG_0220.JPG
     
  13. RosaCasio

    RosaCasio Stormtrooper

    Inlägg:
    385
    Från:
    Malmö
    Någon som sitter inne på ett bra recept på pulled pork av julskinka? 25kr kilot just nu liksom.
     
    Sjobedan gillar detta.
  14. PIC

    PIC Y-Wing pilot

    Inlägg:
    517
    Från:
    Stockholm
    Handlar gärna där också. Längtar till sommaren då lär jag stanna till varje fredag efter jobbet.
     
    Klugel gillar detta.
  15. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.162
    Från:
    Bjärred
    Kanske inte helt rätt tråd, men ändå.
    Besökte djuret i gamla stan idag. Jag tyckte det var trevligt och god mat. Hade med mig frun och dottern, även de uppskattade det. En 8-åring som käkar tartar på renkalv och bara njuter av köttet. Kul!
    Kollade runt lite innan jag bokade. Var lite spontant så de ideer jag hade var fullbokade (tre pers kl 17:30, bokade ca kl 10 idag).

    Blev bara två matbilder. Först rätt nr 3, ytterfile.
    IMG_2215.JPG

    Sen dessert. Citron o timjanglass o chokladkaka m körsbär o punchmousse.
    IMG_2219.JPG

    Servicen var bra men störde mig på att servitören kallade dottern för damen, frölen hade varit korrekt!
    IMG_2220.JPG
     
    Josef B, The lord, Tobias Eriksson och 2 andra gillar detta.
  16. MartinL

    MartinL Rebel soldier

    Inlägg:
    100
    Från:
    Linköping
    DSC_1121.JPG
    Ikväll bjuds det på ragu!
     
    Josef B och Brutus gillar detta.
  17. Brutus

    Brutus Stormtrooper

    Inlägg:
    273
    Från:
    Stockholm
    Och vad är tricket med det brinnande bakplåtspappret?
     
    MartinL gillar detta.
  18. MartinL

    MartinL Rebel soldier

    Inlägg:
    100
    Från:
    Linköping
    I första hand effektfulla matlagningsbilder men också en bieffekt när man grillar nötben i ugnen till buljongen. Känns lite rustikt och manligt.
     
    zippan gillar detta.
  19. Tjaeng

    Tjaeng Rebel soldier

    Inlägg:
    151
    IMG_0319.JPG Jag har perioder när matlagningen flippar ut totalt (Captain autismo-varning).

    Här är en full breakfast-dessert:
    1. glass med bacon och ägg, karamelliserad pancetta och earl grey-gelé*
    2. körsbärstomater pocherade i créme caramel, fyllda med passionsfrukt, kiwi och pistagenötter**
    3. Smörstekt brioche.

    Pluspoäng för den som kan identifiera *kocken och **tv-serien som jag inspirerats av.
     
    meijlinder, Kejsaren, Zingo och 2 andra gillar detta.
  20. AdamST
    Trådstartare

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.010
    Från:
    Stockholm
    Glassen är 100 % Heston, resten vet jag inte om han kan bli attribuerad :)
     
    Tjaeng gillar detta.
  21. Tjaeng

    Tjaeng Rebel soldier

    Inlägg:
    151
    Korrekt. Tomaten kommer från The West Wing/Vita Huset (S02E17 The Stackhouse FIlibuster):

    BARTLET: Leo.
    LEO: Good evening, sir.
    BARTLET: You busy?
    LEO: What do you need?
    BARTLET: Come have dinner with me.
    LEO: Why?
    BARTLET: Pierre Boileau is cooking tonight. You want to have dinner?
    LEO: What's he serving?
    BARTLET: That's your answer?
    LEO: I'm just asking.
    BARTLET: Well, I can tell you that the man specializes in a reinterpretation of classic Provancale cuisine. Cassoulet, duck with green olives...
    LEO: Yeah...
    BARTLET: ...saffron chicken...
    LEO: I haven't had a good saffron chicken in quite some time.
    BARTLET: Well, don't you think you deserve one?
    LEO: Yes.
    BARTLET: His specialty is his dessert: Tomate de Saltambique.
    LEO: That's gonna be a big, seedless beefsteak tomato stweed for three hours in creme de caramel and stuffed with...
    BARTLET: Passion fruit, kiwi and hazelnuts, and...
    LEO: ...served on a pomegranate reduction, yes.
    BARTLET: Let's go. Leave the cell phone.
     
  22. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.162
    Från:
    Bjärred
    Imponerande! Det skall jag prova, iaf delar av det.
    Chokladpudding m vispgrädde e också gott.
     
  23. Tjaeng

    Tjaeng Rebel soldier

    Inlägg:
    151
    IMG_0209.JPG
    Grodlårstempura med gelé på citronmeliss, nudlar på svarta bönor, "sand" med mörk chokladsmak, verjus av picklad citron och persilja.
     

    Bifogade filer:

    Josef B, matage, Veratio och 2 andra gillar detta.
  24. Arnholm

    Arnholm Stormtrooper

    Inlägg:
    416
    Från:
    Spawnpoint
    Åt en vit pizza för första gången i mitt liv för en månad sedan i Frankrike. Tyckte det var otroligt gott. Fick ett infall igår att jag var tvungen att försöka återskapa denna smakupplevelse. En vit pizza är alltså med en sås baserad på Créme Fraiche istället för tomat.

    Pizzasåsen innehåller alltså créme fraiche, lite vatten för att få rätt konsistens, citronsaft och honung. Smeta ut över bottnen, lägg sedan på getost, mozzarella och mögelost. Strö vanlig pizzaost som ett täcke över, sedan på med oregano. Skjuts in i ugnen en stund och njut. Det behövs mer honung än man kan tro i såsen för att balansera ostens smak. Överlag en simpel och snabb rätt som smakar fantastiskt.

    Bjuder på en bild på härligheten.
    IMG_1208.JPG
     
    Josef B gillar detta.
  25. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    649
    Från:
    Sthlm
    Helve*e va sugen jag blev på än bättre köttbit till middag! :hungry:
    IMG_0317.JPG
     
    Josef B och Simpatico gillar detta.
  26. vaniljglass

    vaniljglass Nisse på lagret

    Inlägg:
    8.844
    Från:
    Göteborg
    Var käkar man gött runt fridhemsplan? @AdamST etc etc :)
     
  27. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    649
    Från:
    Sthlm
    AG
     
  28. AdamST
    Trådstartare

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.010
    Från:
    Stockholm
    K Amida är bra lunch, AG är bra men har gått ned sig lite, Amaranten har ganska schysst mat också :)
     
  29. vaniljglass

    vaniljglass Nisse på lagret

    Inlägg:
    8.844
    Från:
    Göteborg
    Kan visserligen förflytta oss från fridhemsplan. Tror inte AG är aktuellt denna gången.

    Vill ha någon bra lokal, vi kommer käka rätt sent (21-22) en fredag och vill undvika känslan av att man vill byta lokal så fort man ätit upp. :)
     
  30. CaptainOats

    CaptainOats AT-AT driver

    Inlägg:
    5.087
    Lite rester från igår får tjänstgöra som lunch idag.

    Sesamlax med kokosris o lite tillbehör. Helt ok


    20170116_122210.jpg
     
    Josef B gillar detta.