Laddar...
Nymans Ur 1851

Johannesens
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Den stora mattråden

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Yo-han, 31 oktober 2012.

  1. Yo-han
    Trådstartare

    Yo-han Troll probationary

    Inlägg:
    225
    Verkar finnas en del hobbykockar på forumet, så, vad åt ni idag? Bilder, recept eller både och.

    Skinkstek med svål för mig
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Royy och par gillar detta.
  2. Spencer

    Spencer Gustav II Adolf Admin

    Inlägg:
    18.692
    Ser gott ut, med en 1675 inklämt mellan skivorna skulle det varit en festmåltid :D
     
  3. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
    .
     
    Senast ändrad: 29 mars 2016
    Bateman, Aquastaren, Affe och 5 andra gillar detta.
  4. Per

    Per Björklövens finest

    Inlägg:
    5.790
    Grymt! Well done sir :)

    Blir till att testa. Lät riktigt bra.

    Mer sånt här tack.
     
  5. Aquaracer2

    Aquaracer2 Groda

    Inlägg:
    10.438
    Från:
    Skärgården
    Såg trevligt ut Jakob :p
     
  6. Målarn

    Målarn The Steak

    Inlägg:
    5.939
    Från:
    Förorten
    Ja du Jakob, ser så Gott ut så att jag ligger hungrig i sängen nu :D
     
  7. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
    Originalinlägget är raderat
     
  8. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.337
    Från:
    STOCKHOLM
    Fan vad fräscht JakobZ! Måste jag testa.

    Btw, är det sådär studentkök ser ut i Newcastle eller? ::D
     
  9. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
    Haha, ja, eller jag bor på ett lägenhetshotell så kan nog inte svara för den gemene studenten. :mrgreen:
     
  10. Aquaracer2

    Aquaracer2 Groda

    Inlägg:
    10.438
    Från:
    Skärgården
    Jakob!

    Jag lagade efter din rekommendation med lite modifieringar.
    Tänkte bjuda på en dramatisk vy över Skeppsholmen i bakgrunden men det hann bli mörkt :)

    [​IMG]

    Gott!
     
  11. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
    Grymt!

    Hur smakade det? Vad tyckte du om peston? Jag tycker själv att det är grymt gott att bryta av lite från vanlig pesto med lite modifierade varianter!
     
  12. Aquaracer2

    Aquaracer2 Groda

    Inlägg:
    10.438
    Från:
    Skärgården
    Allt var riktigt bra, man kan ju ha i massa andra prylar i peston för att dra smaken åt olika håll men istället ville min vän som jag är hemma hos att champinjoner skulle göra sig bra till detta men låta pestoblandningen var som i recept. Således är det enda som jag gjorde annorlunda att istället för babyspenat använda Vericots som bädd och spara lite parmesan att toppa med samt addera champinjoner.

    Till detta drack jag Coca Cola och till efterrätt blir det Hemtentamen :roll:
     
  13. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
    Precis, funkar bra med vad som helst. Peston lyfter det mesta ;)
     
  14. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
  15. vonhall

    vonhall Friends of KS

    Inlägg:
    1.549
    Från:
    Lerum
    Läste skivorna som skinkorna först :shock: :lol:
     
  16. Jag tänkte köpa en fet Le Creuset i gjutjärn, men har hört rykten om att tillagar man beuf Bourgignone i gjutjärn så kan maten bli "missfärgad". Nån som har erfarenheter? Eller är Le Creuset och beuf Bourgignone the shit!?
     
  17. Micke B

    Micke B Sweet cheeks

    Inlägg:
    1.150
    Den är ju emaljerad så det borde inte vara några problem, har gjort BB några gånger i min. Men hur i helvete ser en missfärgad bourgogne ut? :lol:
     
    Randel gillar detta.
  18. Knät

    Knät Stadsbo

    Inlägg:
    408
    Från:
    Det mörka småland
    Det är sant att icke emaljerat gjutjärn och rödvin är en dålig kombination.. Men Le Creuset är inga problem, har gjort Bourgignone oräkneligt antal gånger.. Eller ja, ibland blir det en Bordelaise eller annan variant, men grunden är ju densamma..
     
  19. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
    Tror inte heller det borde vara några problem, det jag kan tänka mig att det blir knepigt om man har en icke emaljerad gryta som det skulle kunna reagera med syran i vinet...
     

  20. Svårt att beskriva :) Morsan gjorde beuf bourgignone förra året och den såg lite småskum ut, jämfört med hennes tidigare och min. Smaken var då inget fel på :)

    Men perfekt! Då blir det en Le Creuset, nu gäller det bara att hitta en i bra storlek. Vad tycker ni, en rund eller en oval? :)
     
    Randel gillar detta.
  21. Singular

    Singular Företag Forumsponsor

    Inlägg:
    2.168
    Inga konstigheter - kokade sönder älg med vin i en oemaljerad i måndags och gjorde burgundergryta (INGEN levande människa kan stava det på franska, tråden är bevis) i en emaljerad Le Creuset igår, inga nämnvärda skillnader.

    Nu blev jag sugen på att försöka göra kvällens fläskpannkaka i gjutisen...
     
    vonbahr gillar detta.
  22. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
    Rund helt klart. Skippa dom "schyssta färgerna" och kör på svart eller grått!
     
  23. Knät

    Knät Stadsbo

    Inlägg:
    408
    Från:
    Det mörka småland
    En oval är smidigare om man även vill kunna göra stekar i den..
     
  24. Adl_Sthlm

    Adl_Sthlm Stadsbo

    Inlägg:
    464
    Från:
    Solna
    +1
     
  25. Fiskgratäng a´la Josef

    FISKGRATÄNG a´la Josef

    Man har ju varit singel nu i nästan 1 år och varit ganska så bortskämd när det gäller härlig hemlagad mat. Men senaste året så har det bara varit äta ute och idag så tänkte jag ändra på det. Små tips att vi singlar kan få till det vi med! :)


    ----------->


    Maten inhandlats
    [​IMG]



    Sätt igång ugnen på 225 grader
    [​IMG]



    Se till att ha verktygen och kryddorna framme så man slipper leta-hetsen och tappa flowet.
    [​IMG]



    [​IMG]



    Då tar vi fram råvarorna!
    [​IMG]



    När ni river upp paketet, se till att ha en bra teknik när ni gör det! Papercuts är förjävliga och svider så in i!
    [​IMG]



    Se till att lägg gallret i mitten av ugnen, så även paketet. Var inte rädd att kasta in gratängen så den får lite förvärme. Perfekt om färdigmaten varit fryst!
    [​IMG]



    Efter en halvtimme så börjar det bli dags! Njaa, inte riktigt, lite kall än. Säg 10-15 minuter till så blir den perfekt!
    [​IMG]



    Tusan också! Jag glömde bort att jag tog sista citronen igår så jag får helt enkelt ta drastiska åtgärder! Eftersom det är svinkallt ute, -10 grader, och jag har 100 meter till ICA, så får jag helt enkelt köra citron på flaska!
    [​IMG]



    För att spara in på disken så kan du ha kvar gratängen i aluminiumet och lägga det på underlägget.
    [​IMG]



    Så, då var det dags att ta fram maten! Yes, vad kul! Äntligen fick jag nytta av extension linken! :)
    [​IMG]



    OJ, vad fint det blev! Gyllenbrunt, precis som det ska vara! Citron är en otroligt god krydda, så se till att dränka gratängen rejält i den och lite extra flingsalt och peppar!
    [​IMG]



    Tack för titten och smaklig spis!
     
    David Eriksson, Aquastaren, addeh och 3 andra gillar detta.
  26. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
    Hahhaha... Trodde den var seriöst tills jag såg kartongen :mrgreen:
     
  27. Obeedoobe

    Obeedoobe Friends of KS

    Inlägg:
    852
    Från:
    Snåland
    Ha ha, klockrent! ;) Hörde en historia om en man som försökte värma på Te genom att hålla en mugg med vatten mellan sina händer. Hallå Uri Geller!
    Gratängen ser fin ut, själv kör jag på fryspizza när det krisar.

    Mvh
     
  28. Camo00

    Camo00 Friends of KS

    Inlägg:
    6.368
    Från:
    Malmö
    Re: Sv: OT - den stora mattråden

    Kycklinglever-patén är precis färdig...
     

    Bifogade filer:

  29. Bingoraalf

    Bingoraalf Biskop

    Inlägg:
    2.433
    Från:
    Malmö
    Re: Sv: OT - den stora mattråden

    Brödlimpe-hommage?
     
  30. Vafan! Den är ju seriös! :mrgreen: