• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den stora mattråden

ZQT

The Banker
2-Faktor
Häromdagen körde jag pommes duchesse, riktigt schysst till kött.



Mjölig potatis, tärnad och sjudande tills den är klar.



Smör, grädde, muskotnöt, salt och vispa fluffigt



Spritsa ut och riv en god ost över



In i ugnen och på 225 grader i 10 min! (Jag körde lite kortare, de ska helst vara lite mer gyllenbruna)
 

Micke B

Streetracer
2-Faktor
Pommes duchesse utan ägg ;)?

Ett tips med potatismos är att sjuda alla potatisskal med mjölk i 5-10 minuter och ha i moset(sila bort skalen, hehe), blir riktigt bra! (Från Cooking like Heston)
 

Vintage92

Audemars
2-Faktor
Idag blir det beer-can chicken med familjen, den ska helst grillas men idag blir det ugnen.
Riktigt ''fin mat''
 

Bilagor

  • Beer.jpg
    Beer.jpg
    70.1 KB · Visningar: 489

Yo-han

Troll probationary
Håller på och slänger ihop en chili, fyra timmars pepp tills man får äta nu.
8440434595_c7c17a9da2_b.jpg


Några från veckan
Clarions sashimi
8416725978_6d510d28f7_c.jpg


jamaican jerk lobster
8427703416_13e02038b4_c.jpg


Marie Laveaus softshell crab, grymt bra
8415630763_1263f3b459_c.jpg

8416726148_d851740791_c.jpg


chili,smör och citronkyckling, penslad var 15:e minut för optimalt krispigt och göddigt skinn, fylld med lite rökt feta, oliver, citron, vitlök och timjan.
8437883123_223a0b1a22_c.jpg

8438970092_fb6fecea58_c.jpg


Högrevshjärta på urban deli
8441756086_65ea83090e_o.jpg
 

ZQT

The Banker
2-Faktor
Micke B skrev:
Pommes duchesse utan ägg ;)?

Ett tips med potatismos är att sjuda alla potatisskal med mjölk i 5-10 minuter och ha i moset(sila bort skalen, hehe), blir riktigt bra! (Från Cooking like Heston)

Det är ett ägg i! :mrgreen: Glömde skriva det.

Yo-Han Riktigt sjuka bilder och maträtter!
 

80talisten

I wish a could afford a real gold Rolex!
Finhacka 2 lökar


Brynlöken tills den blir sådär alldels lagom gyllenbrun

I med 500g nötfärs och stek det med löken tills det blir genomstekt, personligen föredrar jag väldigt finkornig köttfärs


Ställ stekplåten åt sidan nu så kan ni passa på att spetsa till köttfärsåsen med lite finhackad vitlök, två klyftor är lagom tycker jag

Häll i två tetra passerade tomater och därefter lite mjölk för att göra såsen lite mildare, salta, ta lite vitpeppar och ganska generöst med timjan. Red såsen vid behov.



Servera med Spagetti. Jag tog torkad chili över som krydda och skivade ner en färsk stark röd chili och med ketchup på.. Smaklig måltid!
 

Bilagor

  • IMG_3004-2 (1075x806).jpg
    IMG_3004-2 (1075x806).jpg
    82.4 KB · Visningar: 398
  • IMG_3000-2 (1075x806).jpg
    IMG_3000-2 (1075x806).jpg
    97.8 KB · Visningar: 393
  • IMG_3007-2 (1075x806).jpg
    IMG_3007-2 (1075x806).jpg
    99.2 KB · Visningar: 392
  • IMG_3009-2 (1075x806).jpg
    IMG_3009-2 (1075x806).jpg
    115.1 KB · Visningar: 389
  • IMG_3015-2 (1075x806).jpg
    IMG_3015-2 (1075x806).jpg
    90.4 KB · Visningar: 387
  • IMG_3012-2 (1075x806).jpg
    IMG_3012-2 (1075x806).jpg
    110 KB · Visningar: 391
  • IMG_3019-2 (1075x806).jpg
    IMG_3019-2 (1075x806).jpg
    102.7 KB · Visningar: 387
  • IMG_3021-2 (1075x806).jpg
    IMG_3021-2 (1075x806).jpg
    116 KB · Visningar: 388
  • IMG_3023-2 (1075x806).jpg
    IMG_3023-2 (1075x806).jpg
    91.9 KB · Visningar: 386
  • IMG_3025-2 (1075x806).jpg
    IMG_3025-2 (1075x806).jpg
    149.6 KB · Visningar: 395

Ministern

Founder
2-Faktor
Yo-han skrev:
Håller på och slänger ihop en chili, fyra timmars pepp tills man får äta nu.
8440434595_c7c17a9da2_b.jpg


Några från veckan
Clarions sashimi
8416725978_6d510d28f7_c.jpg


jamaican jerk lobster
8427703416_13e02038b4_c.jpg


Marie Laveaus softshell crab, grymt bra
8415630763_1263f3b459_c.jpg

8416726148_d851740791_c.jpg


chili,smör och citronkyckling, penslad var 15:e minut för optimalt krispigt och göddigt skinn, fylld med lite rökt feta, oliver, citron, vitlök och timjan.
8437883123_223a0b1a22_c.jpg

8438970092_fb6fecea58_c.jpg


Högrevshjärta på urban deli
8441756086_65ea83090e_o.jpg


Ser grymt gott ut!
 

Yo-han

Troll probationary
8500210849_2b3ab9e35a_b.jpg

pelle janzon med pocherat ägg

5381613078_b4d8399a70_b.jpg

Rostade ankbröst o ankgyoza

8545604476_69031e28ae_b.jpg

Bechameltung croque monsieur

8501316332_14c3b8146d_b.jpg

longhorn takeaway griseri

8501315340_edd528b79a_b.jpg

longhorn on site griseri

8501462842_bdcfd692f2_b.jpg

Raclette

8500211547_88b86dcfa7_b.jpg

oxfile provencale
 

max

Dancing Queen
Yo-han skrev:
Jäklarns va allt ser gott ut!!

Dethär är frugans idé på hur man fixar mat för morgondagen, så går det när man bor med nån som lagar mat hela dagarna haha
3hg pata negra såg jag i en av rullarna :eek:
 

Bilagor

  • maaat.jpg
    maaat.jpg
    798.5 KB · Visningar: 286

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Pannkakor till kidsen! Slinker nog ner 2-3 st till pappa oxå...
 

Bilagor

  • ImageUploadedByTapatalk1363433716.582666.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1363433716.582666.jpg
    44.1 KB · Visningar: 244

ZQT

The Banker
2-Faktor
Blekt i jämförelse...

Tortellini med tomatsås, bacon, parmesan och babyspenat
 

Bilagor

  • image.jpg
    image.jpg
    507.9 KB · Visningar: 212

Josef B

Bestraffaren
Beuf Bourgignone a lá Josef

För 8 pers!

1,5 kg högrev, gärna så nära utgångsdatum som möjligt! Köttet är mörare då.
300gr rimmad/rökt sidfläsk
2 flaskor rött Bourgognevin (Laboure-Roi Pinot Noir)
4 msk tomatpure
2 st stora gul lök
200gr pärllök, schallotten eller syltlök
500gr morötter
400gr champinjoner
1 apelsin

1/2 flaska Oxfond
Idealmjöl
4 st vitlök solo
2 msk timjan
4 st lagerblad
salt
peppar

Se till att alla ingredienser är framme och se till att allt är förberett. Då kör vi och klockan är strax innan 12!
20130324_114401_zpscb4a6560.jpg


Grovstrimla köttet
20130324_114929_zpsb3f13db6.jpg


Grovhacka gul löken
20130324_115915_zpsbda9860e.jpg


Bryn köttet så den får en gyllenbrun stekyta, salta och peppra. Se till att stek några bitar i taget så pannan inte kyls ner. När man ställt av köttet pudra lite idealmjöl på dem. Under tiden så sätter jag igång ugnen på 175 grader.
20130324_121622_zps75827633.jpg


Här har vi min nya Staubgryta!
20130324_120255_zpsa6bcf5dc.jpg


Jag kör högsta värmen på värmeplattorna. Lägger i en stor klick smör, steker gul löken så den svettas. I med köttet och när det är tillräckligt med värme så häller jag i vinet så den täcker köttet. För att få hyfsad jämnhet så brukar jag hälla upp lite vin i ett glas och blanda ut med oxfonden, och sedan ner i grytan. Sen är det bara att få ner resten av ingredienserna, vitlök (jag brukar pressa), timjan, tomatpuré, lagerblad och salta och peppra.
Riv av skalet på apelsinen och pressa ut saften, allt ner i grytan.

Självklart så ska det smakas! :)
20130324_123520_zps5070a843.jpg


20130324_124140_zps2969d529.jpg


20130324_124753_zpsef613ac5.jpg


Sådärja, ser ju finfint ut!
20130324_125533_zpsc104b980.jpg


In i ugnen! Första gången för mig att jag lagar grytan i ugnen, men när jag tittar till den lite då och då så har den en jättefin "kokyta", tillagas mycket bättre i ugn än på värmeplattor.
Sådär! Så tar jag mig en liten promenad och klockan är 13.20!
20130324_134206_zps6971a506.jpg


Härligt väder idag! Jag sitter vid lilla kiosken vid Stadshuset och har den i ryggen så solen reflekterar rätt ordentligt och får till minst 10 grader! Härligt!
20130324_143208_zps678d26fc.jpg


20130324_144704_zps1d596060.jpg


Jag kommer hem lite innan 16 och förbereder morötterna och champinjonerna. Grovhackar morötterna och svampen delar jag bara i fyra bitar. I med champisarna så de år suga åt sig i några timmar.
20130324_170753_zps3b4e1856.jpg


Ser bra ut och det luktar ljuvligt! Smaka av och lägg i kryddor vid behov.
20130324_170835_zpsefec9afc.jpg


Då börjar det närma sig, kl är 17 och i med morötterna. Samtidigt så sätter jag plattan på 6:an och börjar värma potatisen. När vattnet kokar, så dra ner till 1:an och på med locket, Amandine ska koka länge och på låg temperatur.
20130324_175040_zpsaa8a8a29.jpg


kl 19 var det klart!
20130324_190609_zpsd73f96b9.jpg


Självklart så bjuds det på ett glas rött! Allt smakade mumma! Det härliga är att den kommer smaka ännu godare imorgon när den får dra sig lite!
20130324_191408_zps16fd481e.jpg


Den är otroligt lätt att göra, den gör sig självt helt enkelt!

Tack för titten!
 

Jaggis

Who dares wins!
2-Faktor
Nice Josef. Kom hem tidigt i från jobbet i fredags (man var ju lite trött från dagen innan :)) och då körde jag också igång med en laddning BB. Satt jäkligt fint! Och som du säger, smakar bättre för varje dag den får stå till sig.
 

Aurum

Harsh but fair
2-Faktor
@Josef B, det var väl sin sak att du valde en glasbelagd gryta, Staub är ändå rätt tuffa, men att du steker på en plastbelagd panna är inte ok. Man kan/får inte springa runt med en VC/PP? och sedan steka på plast.
 

Josef B

Bestraffaren
Aurum skrev:
@Josef B, det var väl sin sak att du valde en glasbelagd gryta, Staub är ändå rätt tuffa, men att du steker på en plastbelagd panna är inte ok. Man kan/får inte springa runt med en VC/PP? och sedan steka på plast.


Ajdå! Vilka pannor skulle du rekommendera? Personligen skulle jag välja nån teflon för enkelhetens skull men det är kanske dags för lite rejäla saker. :)
 

Knät

Cartier
Mycket bra beskrivning av en BB må jag säga.. Dock förstår jag inte det rigorösa användandet av oxfonden. Man får ju ut så mycket smak av ingredienserna iallafall.
 
Topp