Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Dom-Watch?

Diskussion i 'Vintage' startad av Erekose, 7 augusti 2016.

 1. Erekose
  Trådstartare

  Erekose Torpare

  Inlägg:
  11
  Sprang på en klocka på Tradera som jag tyckte såg trevlig ut men kunde inte hitta någon information om klockan på nätet. Någon här som vet något om denna klocka och/eller klockmärke?
  [​IMG]
  [​IMG]
  Beskrivning
  Säljer en mycket fin klocka i 20 Micro guldplätering. Diameter 32×32 mm exklusive Krona och basbyglar. Klockan har ett mycket fint Felsa automat verk. Går och håller tiden. Dock lämnas inga garantier på gång då den legat i många år och en rengöring kan vara på sin plats. (http://www.tradera.com/item/341996/262340595/dom-watch-genève)
   
  BoEtt och Martin Lovasz gillar detta.
 2. Martin Lovasz

  Martin Lovasz Borgare

  Inlägg:
  909
  Från:
  Göteborg
  Namnet Dom-Watch Geneve är registererat 1956 och din klocka är från sent 50- tidigt 60-tal.

  Jag skulle tro att du hittar ett Felsa Bidynartor verk i den så ett fint samlarobjekt och namnet Dom kommer från ägarens namn Charles Dom. :)

  Nu skapade han Dom Watch redan 1945 men la inte till Geneve fören senare och Geneve fick man bara sätta på urtavlan om klockan faktiskt var tillverkad där och visar även på lite finare status. Geneve tillverkarna polerade ofta även urverkets olika bryggor i ett speciellt Geneve mönster om klockan var extra fin.
   
  Senast ändrad: 7 augusti 2016
  BoEtt, Erekose och solex gillar detta.