Laddar...
Klockor och Urmakeri hos Klockmaster-Stockholm

Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

En ny Seiko FFF

Diskussion i 'Kobra Kai' startad av ArneF, 22 maj 2015.

 1. ArneF
  Trådstartare

  ArneF Friends of KS

  Inlägg:
  58
  Jag såg på tyska uhrforum.de att en kille hade gjort en egen Seiko FFF. Han tog en Seiko SNZH53 och satte in en urtavla från en FFF. Resultatet blev en, som jag tycker, väldigt fin och lättburen klocka som han torde vara ganska ensam om, till ett lågt pris.

  Men, det känns inte riktigt att sätta FFF´s varumärke på en annan klocka. Att sätta t ex en Rolex urtavla på en Seiko kan lura många klockamatörer, men då har nog gränsen för vad som är lämpligt passerats för länge sedan. Vad tycker ni?

  Seiko FFF.jpg
   
 2. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Kobra Kai

  Inlägg:
  28.486
  Från:
  GBG
  Har gjort 4 st. Ser inget problem med det i och med att " 55 fathoms" betyder 55 famnar= 100m. Således inget varumärkesintrång. Tavlan är riktigt bra gjord, men den blåa matchar tyvärr inte den blåa vridringen. Skrev en guide i hemslöjdsdelen om hur man utför modden.
  [​IMG]

  Finns en svart tavla också som är snyggare.
  [​IMG]
   
  Cristian, Jonas.76, Gummo och 2 andra gillar detta.
 3. Norra

  Norra Borgare

  Inlägg:
  753
  Blancpains modell heter förövrigt Fifty Fathoms inte FiftyFiveFathoms, och således blir denna Seiko knappt en homage, men en homage none the less.
   
  yonsson gillar detta.