Det är lördag, inga gäster på gång och inget sug att lämna huset.
Det får bli en gammal klassiker på matbordet. Varnar för många bilder! Men någon kanske uppskattar det hela. Och recepten och råvarorna är de som fanns till hands, så ni behöver inte nämna att man inte kan ha vanlig lök i bean etc, jag freestylar.
Steg ett, häll upp ett glas av favoriten.
Fram med proteinet och låta det ligga ut minst 1 timme, jag brukar köra minst två timmar och saltar så fort jag bara kan. Saltar man nära inpå så är det bäst att salta precis innan stekning. Men det absolut bästa är att salta minst en 45 innan stekning, då hinner de vätskor som dras ut av saltet återhämta sig innåt i köttet igen.
Börja med tomatsalladen
Låter kanske konstigt med Perstorp 24%, men det är delikat i små mängder.
Ut i trädgården för lite örter som behövs.
På med fritösen så den är redo( och ja det är köpepommes)
Fram med basen för bean, koka ner och i med det hela i kastrullen med gulorna.
Vispa ihop äggen och vätskan till en krämig konsistens. Här är det dags att få ihopa det hela med massa härligt smält smör. Var försiktiga i början bara så blir det nog bra.
Fram med lite kryddor och smaka av såsen, finns inget rätt eller fel. Här kör man efter sin egen smak och tycke.
Fram med sparrisen och bryt av det träiga nere på nederdelen.
Nu är det dags att titta tillbaka på våra fina köttbitar, dra fram den svarta pepparn och kör en liten runda.
Nu är du värd en liten flaska under en femminuters paus.
Nu börjar det närma sig. Fram med stekpannorna och värm upp det rejält, fläkten på max och njut av lukten.
När det gäller tillagning finns olika skolor, jag är en vändare. Jag tycker att värmen fördelas mycket bättre när man vänder ofta och resultat bli mycket bra. Avsluta med lite smör när det närmar sig slutet.
Om ni inte redan har en så investera i en snabb och pålitlig termometer. Det är en av de bästa köksinvesteringarna jag gjort.
Låt köttet vila lite och ta en smygtitt.
Skär bort kappan, servera upp det på en stor tallrik. Duka, kalla ner frugan och se till att uscado kassan fylls på.
Trevlig helg KS.
Det får bli en gammal klassiker på matbordet. Varnar för många bilder! Men någon kanske uppskattar det hela. Och recepten och råvarorna är de som fanns till hands, så ni behöver inte nämna att man inte kan ha vanlig lök i bean etc, jag freestylar.
Steg ett, häll upp ett glas av favoriten.
Fram med proteinet och låta det ligga ut minst 1 timme, jag brukar köra minst två timmar och saltar så fort jag bara kan. Saltar man nära inpå så är det bäst att salta precis innan stekning. Men det absolut bästa är att salta minst en 45 innan stekning, då hinner de vätskor som dras ut av saltet återhämta sig innåt i köttet igen.
Börja med tomatsalladen
Låter kanske konstigt med Perstorp 24%, men det är delikat i små mängder.
Ut i trädgården för lite örter som behövs.
På med fritösen så den är redo( och ja det är köpepommes)
Fram med basen för bean, koka ner och i med det hela i kastrullen med gulorna.
Vispa ihop äggen och vätskan till en krämig konsistens. Här är det dags att få ihopa det hela med massa härligt smält smör. Var försiktiga i början bara så blir det nog bra.
Fram med lite kryddor och smaka av såsen, finns inget rätt eller fel. Här kör man efter sin egen smak och tycke.
Fram med sparrisen och bryt av det träiga nere på nederdelen.
Nu är det dags att titta tillbaka på våra fina köttbitar, dra fram den svarta pepparn och kör en liten runda.
Nu är du värd en liten flaska under en femminuters paus.
Nu börjar det närma sig. Fram med stekpannorna och värm upp det rejält, fläkten på max och njut av lukten.
När det gäller tillagning finns olika skolor, jag är en vändare. Jag tycker att värmen fördelas mycket bättre när man vänder ofta och resultat bli mycket bra. Avsluta med lite smör när det närmar sig slutet.
Om ni inte redan har en så investera i en snabb och pålitlig termometer. Det är en av de bästa köksinvesteringarna jag gjort.
Låt köttet vila lite och ta en smygtitt.
Skär bort kappan, servera upp det på en stor tallrik. Duka, kalla ner frugan och se till att uscado kassan fylls på.
Trevlig helg KS.