Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Ett litet impulsköp...

Diskussion i 'Vintage' startad av Matts, 28 september 2014.

 1. Matts
  Trådstartare

  Matts Friends of KS

  Inlägg:
  1.661
  Från:
  Stockholm
  Ligger en liten loppis i närheten av mina föräldrar, smet in och frågade om han hade något kul och kom därifrån med den här.

  Enicar sherpa ultrasonic automat 30 jewels men vad är " rubyrotor"

  Ska kolla lite mer på nätet men någon som vet något intressant om den, har ju läst lite om Enicar men om just den här modellen. image.jpg
   

  Bifogade filer:

  • image.jpg
   image.jpg
   Filstorlek:
   227,6 KB
   Visningar:
   59
  chrand, Scaramanga och jabla gillar detta.
 2. Aurum

  Aurum Gubbsnygg

  Inlägg:
  12.393
  Trevligt! Ser ut som en Compressorboett? Gissar nu bara vad det gäller benämningen rubyrotor, kan kanske vara rubiner som hindrar rotorn att slå i verksplattan?
   
 3. Matts
  Trådstartare

  Matts Friends of KS

  Inlägg:
  1.661
  Från:
  Stockholm
  Ok, är inte riktigt säker på vad det är men här är ett par bilder iaf. Efter att ha läst på lite så verkar den också kallas " supertest" ( istället för sherpa) vilket jag också hittade under skalet. Vidare var det tydligen vanligt att urverket byttes ut mot enklare varianter med färre än 30 juveler. Lite oklart i detta fall då det inte står någonstans men urverksnumret stämmer inte överens med numret i boetten, tycker mig se att det står AR 1124 under balansen. Hur som helst så går den fort som fan och reagerar inte på ruckning så jag fortsätter ställa frågorna i hemfix;) image.jpg image.jpg
   
  Maximilian gillar detta.