Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Färg på armband?

Diskussion i 'Diskussion' startad av ChazzReinhold, 30 oktober 2015.

 1. ChazzReinhold
  Trådstartare

  ChazzReinhold Stadsbo

  Inlägg:
  276
  Från:
  Skåne, Stockholm
  "Färgen" har börjat lossna på sidan av mitt armband, har letat men ej funnit vad det kan vara för något. Först tänkte jag tjära, men vid närmre eftertanke låter det fullkomligt orimligt!

  Se bild, ser ni? Det ljusa partiet!

  Edit. Problem med att ladda upp bild, försök föreställa er!
   
 2. jesperC

  jesperC Torpare

  Inlägg:
  35
  Svårt att säga utan bilder. Det beror ju lite på vad det är för typ av armband.
  Ofta färgar man väl bara kanten med något, likt detta, och polerar men när du säger att bitar lossnar så låter det som om det är något typ av tjockare täckmassa som använts (kanske Fiebings "Dura Edge").

  //j
   
  rogart-63 gillar detta.
 3. rogart-63

  rogart-63 Biskop

  Inlägg:
  4.591
  Från:
  Vettet.
  Dura Egde var nytt för mig. Vad är det för skillnad på Edge Kote och Dura Edge kote .klickar jag på den 4 ounce så kommer den vanliga Egde Kote i 4 ounce flaskan fram . Finns nåt som heter Resolene oxå ?
   
 4. jesperC

  jesperC Torpare

  Inlägg:
  35
  Har egentligen noll koll på detta men minns att vi fick testa på lite läderhantverk i sy/träslöjden när jag gick i skolan för tusen år sedan.
  Kommer ihåg att vi dels använde någon lite tunnare färg där man polerade kanten, la på färg, och polerade igen (om jag minns rätt) och dels någon lite tjockare som man typ la på utan att behöva göra så mycket mer med.
  Googlade bara upp något som liknade detta men det borde väl finnas lite folk här som sysslar med klockarmbandsslöjdande så det kommer säkert något expertsvar förr eller senare.


  //j
   
Mårtenssons ur Brookfield