Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Få bort fel Spring Bars?

Diskussion i 'Diskussion' startad av GuloGulo, 18 oktober 2012.

 1. GuloGulo
  Trådstartare

  GuloGulo Torpare

  Inlägg:
  44
  Hej Klockvänner!

  Jag har under ett svag ögonblick lyckats sätta fel spring bars (svensk översättning?) på fel klocka. Den ena klockan har borrade lug holes (fin svenska igen) och den andra har det inte. Alltså har jag fått på spring bars som inte har någonting att haka fast bandbytar-verktyget i, samt att glipan inte är stor nog att få in någont mellan hornet och länken (har provat med tandtråd, men den gick av). Finns det någon här som varit lika dum som jag, och har tips på hur jag får bort länken utan att skada klockan (länken är jag inte rädd om)

  Fridens

  GuloGulo
   
 2. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.748
  Har drömt mardrömmar om att råka sätta länk och bandstift avsedda för klocka med borrade horn på en utan, men har hittills lyckats undvika det.

  Jag hade nog lämnat till urmakare.
   
 3. plattfot

  plattfot Friends of KS

  Inlägg:
  1.725
  Från:
  Norrort Sthlm
  Lite svårt att säga exakt hur du skall gå till väga innan jag sett klockan/länken, men om du inte har problem med att länken går sönder har jag svårt att se att du inte får bort länk/sprintar med en avbitartång och lite våld.
  Genom att vrida länken borde stiften lossna utan att du förstör bandhornen.

  Är du osäker är nog ett besök till urmakaren säkrast dock.
   
 4. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Kobra Kai

  Inlägg:
  28.485
  Från:
  GBG
  Du får väl smyga in med en kniv du inte är rädd om, mellan bandet och luggarna och försöka igen. Det brukar funka om kniven bara får fäste på bandstiftet (det svenska ordet), så du kan dra bandstiftet åt sidan. Alternativet är att smyga in en liten tång och knipsa av bandstiftet.
   
 5. GuloGulo
  Trådstartare

  GuloGulo Torpare

  Inlägg:
  44
  Tack för er input! Tyvärr finns det ingen urmakare där jag bor just nu. Får använda samma länk ett tag framöver. Kunde vart värre...

  GuloGulo
   
 6. Aron

  Aron Stadsbo

  Inlägg:
  243
  Från:
  Borås
  Jag köpte en klocka där nån tidigare ägare hade gjort samma misstag. På den var det läderband så jag kunde ta en tång runt stiftet och böja det vilket inte var särskillt svårt. Om du inte är rädd om länken kanske det kan funka även för dig på nåt sätt?
   
Mårtenssons ur Brookfield