Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sista chansen att rösta! Röstningen stänger 23:59 idag.

Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Försäljarnas egna "servicearbeten"

Diskussion i 'Diskussion' startad av Sond, 17 september 2013.

 1. Sond
  Trådstartare

  Sond Friends of KS

  Inlägg:
  5.598
  Det verkar som att det inte är ovanligt(?) att det kan uppstå behov av service på klockor där säljare har egna urmakare som sägs ha servat klockan innan försäljning. Tror ni att de helt enkelt bluffar? De gör ingen service och tar smällen om det upptäcks? Oftast kanske det inte upptäcks förrän efter något/ra år och då tar inte säljaren ansvar. Eller finns det en fara i att de bara rengör och oljar utan att checka verket? Fast de säger att uret servats?

  Och hur stort värde ska man sätta på att en klocka inte är servad utan "bara" rengjord och oljad? Har det något värde?

  Några tankar från begagnatjakten..:)
   
 2. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.210
  Från:
  Kungsholmen
  Talar vi dyrare klockor så skulle jag inte ge ett rött lingon för en service utan servicegaranti och papper på jobbet.
  Vanligtvis står det att den är genomgången av deras egen urmakare, vilket säkert kan variera mellan olika säljare men generellt ser jag det som att någon gjort en funktionskontroll och förhoppningsvis kollat gången.

  Detta är ju endast för en första gallring dock, det skiljer sig ju självklart mellan olika säljare och när du finner ett intressant objekt så bör ju frågan ställas innan köp så att ni är överens. Begär alltid ett "kvitto" eller intyg på servicen om de säger sig ha utfört den, nekar de dig ett sådant papper så skulle jag se det som att klockan är oservad.
   
  China och Spencer gillar detta.
 3. Roxen

  Roxen Stadsbo

  Inlägg:
  256
  Från:
  Danderyd
  Finns inget serviceintyg kan klockan heller inte anses servad, ett sådant intyg "tappar" ingen bort. Dessutom, sker oljning/packbyten etcetera hos icke auktoriserad urmakare (vid dyrare ur) skulle i varje fall jag snarare se det som något negativt...
   
 4. CaptainOats

  CaptainOats Friends of KS

  Inlägg:
  5.044
  Serviced and oiled to a cost of 50 usd, at no cost for you !
  En vanlig fras på ebay tycker jag.
   
 5. _jonte

  _jonte Friends of KS

  Inlägg:
  5.496
  "Cleaned and oiled" är ju vanlig, undrar vad det betyder egentligen...
   
 6. JayJay

  JayJay Biskop

  Inlägg:
  2.379
  Ja jag tror att det många gånger rör sig om en ren chansning från säljaren. Oftast går den nog också hem eftersom köparen har svårt att se/bevisa att klockan inte blivit servad. Detta är dock bara en magkänsla från min sida. Kan säljaren inte uppvisa papper så bör man som köpare inte räkna med det när man för sig själv värderar vad objektet är värt.
   
 7. Sond
  Trådstartare

  Sond Friends of KS

  Inlägg:
  5.598
  Hur ser ni på rengjord och oljad? Har det något värde? För egen del värderar jag det i kronor till 0. Men jag gillar att det är gjort. Som det är tänkt ska väl urverket vara nedplockat och rengjort och sedan oljat. Det är ju ändå ingen nackdel och kan kanske betyda att det håller lite längre tills service behövs. Eller?
   
 8. Spencer

  Spencer Gustav II Adolf Admin

  Inlägg:
  18.702
  Problemet är väl att det aldrig händer. Tror faktiskt att de flesta luras om de inte presenterar intyg. Det har blivit ett accepterat beteende av handlarna och de som blir lurade och upptäcker det är nöjda och håller käften om de får det åtgärdat. Skulle alla förutsättningslöst alltid hänga ut dessa skojare så skulle detta bedrägeri upphöra..
   
  China gillar detta.
 9. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  5.809
  Om klockan tickar och går så säger de "genomgången". Nio av tio gånger går den hyfsat bra något år och köparen reagerar inte. Den tionde gången blir det skit och de tar tillbaka den och får fixa den. Även om det inte ser jättebra ut så tjänar de ändå in kostnaden de nio gånger som köparen sitter nöjd i båten.

  Jag utgår alltid ifrån att betala service på en beggad klocka. Är enklast så och man slipper besvikelsen senare. Se dessa uttalanden som säljsnack om de inte har kvitton från en auktoriserad, välkänd urmakare.
   
 10. Sond
  Trådstartare

  Sond Friends of KS

  Inlägg:
  5.598
  Det är så jag också tänker. Men hoppas ändå det finns några ärliga därute så att några får ett rengjort och oljat verk..:)
   
 11. Weberg

  Weberg Stadsbo

  Inlägg:
  452
  Från:
  Inte från Stockholm.
  Frågan är ju också vilken olja de använt. Det kan ju vara av stor vikt när det gäller vissa modeller. Många säljare nöjer sig med att putsa upp klockan och tycker sedan att den är "servad och genomgången". Värsta sorten är de som byter glaset eller nån annan mindre del till en från eftermarkanden, utan att nämna detta. Inte helt lätt att upptäcka alla gånger, och när man sedan ska sälja den vidare kan det bli en dyrköpt erfarenhet...
   
Mårtenssons ur Brookfield