Hallå ja,
Jag har hängt här ett tag och lurkat runt och har till sist köpt min första vettiga klocka - således är det väl dags att smyga ut ur skuggorna.
Som så många andra införskaffade jag en vintage Omega seamaster från e-bukten. Slog till då den var i väldigt fint skick och dessutom hade cert. Det rör sig om en ref ck2846 från 1957.
Nu till problemet. Säljaren, påstod att den var nyservad och höll god tid, efter ett par dagars användning har jag uppmätt att den är cirka 3 minuter för snabb per dygn. Säljaren påstår att det är "normalt" trots service, men jag är givetvis skeptisk och på grund av mina dåliga kunskaper om vintageklockor tänkte jag kolla med er vad ni tror. Jag stortrivs med klockan men en ruckning/service vore en utgift som studentplånbken inte hade uppskattat.
Kan klockan vara servad och fortfarande hålla så dålig tid?
Kan den ha blivit magnetiserad?
Hur mycket nudlar behöver jag äta om jag skall serva den? (Vad skulle det kosta?)
Tacksam för all hjälp!
Jag har hängt här ett tag och lurkat runt och har till sist köpt min första vettiga klocka - således är det väl dags att smyga ut ur skuggorna.
Som så många andra införskaffade jag en vintage Omega seamaster från e-bukten. Slog till då den var i väldigt fint skick och dessutom hade cert. Det rör sig om en ref ck2846 från 1957.
Nu till problemet. Säljaren, påstod att den var nyservad och höll god tid, efter ett par dagars användning har jag uppmätt att den är cirka 3 minuter för snabb per dygn. Säljaren påstår att det är "normalt" trots service, men jag är givetvis skeptisk och på grund av mina dåliga kunskaper om vintageklockor tänkte jag kolla med er vad ni tror. Jag stortrivs med klockan men en ruckning/service vore en utgift som studentplånbken inte hade uppskattat.
Kan klockan vara servad och fortfarande hålla så dålig tid?
Kan den ha blivit magnetiserad?
Hur mycket nudlar behöver jag äta om jag skall serva den? (Vad skulle det kosta?)
Tacksam för all hjälp!