Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Fake Omega?

Diskussion i 'Vintage' startad av Andreas P, 28 januari 2016.

 1. Andreas P
  Trådstartare

  Andreas P Bonde

  Inlägg:
  90
  Köpte den här gamla omegan. Klockan har en konstig boett finns inga referens nummer eller stämplar på att det ska vara en Omega dessutom är boetten i ett ganska tunt material. Kollar man på urverket så verkar det vara ett Omega med rätt så lågt serienr? Frågan är vad är detta är detta vad säger Omega experterna? DSC_0685.JPG DSC_0686.JPG DSC_0687.JPG DSC_0682.JPG
   
  Martin Lovasz gillar detta.
 2. Martin Lovasz

  Martin Lovasz Borgare

  Inlägg:
  923
  Från:
  Göteborg
  Serienumret säger ca 1937 men boetten har en 60-tals känsla över sig fast det fanns liknande boetter på 30-talet också. En del återförsäljare bytte till guldboett för att göra klockorna finare och boetter tillverkades även i flera länder där klockorna såldes så man slapp dyra tullar men det borde vara märkta på insidan.
   
  Skuggan gillar detta.
 3. Andreas P
  Trådstartare

  Andreas P Bonde

  Inlägg:
  90
  Jag tycker också att tavlan har ett nyare utseende än urverket. Jag hade ingen aning om att man gjorde så. Boetten känns dock ganska billig och är ganska lätt men det kanske ska vara så när vi pratar klockor från 30-40 talet?! Det enda som står bak på locket är 14k gold filmen 50 Microns stainless back och sen någon stämpel. _20160129_163506.JPG
   
  Martin Lovasz gillar detta.
 4. Martin Lovasz

  Martin Lovasz Borgare

  Inlägg:
  923
  Från:
  Göteborg
  50 mikron var väldigt fint så det är ingen budgetboett iallafall men har nog inget med Omega att göra. Urtavlan och visare skriker 50-tal så det är nog ett bygga av något slag.