Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Fråga angående Rolex 93150-länk

Diskussion i 'Diskussion' startad av Hamma, 16 juli 2013.

 1. Hamma
  Trådstartare

  Hamma Torpare

  Inlägg:
  3
  Jag köpte ett begagnat Rolex 93150-armband med 501b-ändlänkar för ca två år sedan. Armbandet var något stretchat och jag bestämde mig för att skicka det till Michael Young för renovering. Det är nu återkommet och i toppskick. Dock är glipan mellan den sista länkbiten och ändlänken fortfarande påtaglig (se bild nedan), vilket gör att jag fortfarande inte är nöjd. Eventuellt kan lösningen vara så enkel att jag skaffar nya sprintar då dessa är gamla och något böjda. Jag är dock tveksam till att detta löser problemet helt och hållet. Frågan jag ställer mig är om den sista mellanbiten (se skiss nedan) som förbinder själva armbandet med ändlänken har stretchas ut.

  Har någon haft samma problem och hur har ni i så fall löst detta?

  Tack på förhand!

  //Erik

  [​IMG]
   
 2. POO

  POO Präst

  Inlägg:
  1.160
  Är sprintarna böjda borde första steget vara att fixa nya, glipa eller ej. På stretchade länkar kan sista biten vara synbart tunnare framåt där sprinten sliter, förmodligen även så i bakkant, vilket också ökar på avståndet.
  Förövrigt ser du inte ut att ha något extremt glapp, bilden är visserligen rätt dålig. Dessa länkar är ju inte direkt kända för sin extrema precision, visst spel är där nog alltid.
   
 3. Hamma
  Trådstartare

  Hamma Torpare

  Inlägg:
  3
  Glappet är så pass stort att boetten inte sitter riktigt stabilt när klockan är på armen vilket kan vara ganska störande. Speciellt nu när övriga länken är tight så upplevs glappet ännu mer.

  Går det att köpa nya Rolex-sprintar hos AD med hänvisning till att de gamla är böjda eller beställer ni från ebay, Ofrei eller liknande?
   
Mårtenssons ur Brookfield