Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sista chansen att rösta! Röstningen stänger 23:59 idag.

Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Från vilka distributörer får Uret.se, Klockkungarna, Urkompaniet etc sina klockor?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Fredriks, 10 januari 2014.

 1. Fredriks
  Trådstartare

  Fredriks Torpare

  Inlägg:
  6
  Hallå där allihop!

  Jag är så extremt nyfiken på hur alla dessa sidor får tag på sina klockor? Jag har förstått att AD's säljer till den gråa marknaden, men alla dessa butiker kan väl knappast ha avtal med massa olika AD's? Detta eftersom de har ett brett sortiment och påstår att "nästan vilken klocka som helst" går att få tag på.

  Nej det måste ju rimligtvis vara så att det finns flertalet stora grossister/distributörer i Europa, gissningsvis Tyskland/Holland/Spanien eller något dylikt. Men hur fasen lokaliserar man dessa?

  Jag har grävt åtskilliga timmar på Google utan resultat. Jag vill få tag på dessa då jag själv har en ebutik i europa som skulle bli en väldigt god kund hos de. Alla tips mottas med kärlek och god karma!

  Skicka gärna ett PM om det är så. Tack!

  /Fredriks
   
 2. Uret och dom hAr inget lager, utan dom har kontakt med flera ADs både i Sverige och utomlands, så när du beställer en klocka av dom så kontaktar dom sin AD osv...
   
 3. SSL

  SSL Friends of KS

  Inlägg:
  3.865
  Från:
  Blåkulla
  Valde själv bort uret.se i sista sekund, vid senaste köpet, trots att det hade blivit billigare, för att jag var osäker på samma fråga. Var inte sugen på en Kinastämpel i certet helt enkelt. Och det var svårt att hitta deras grossister m.m.
   
 4. DrDre

  DrDre Friends of KS

  Inlägg:
  2.455
  Varken köper eller säljare lär ha något intresse i att berätta om den där handeln, så man gör nog vad man kan för att det ska förbli okänt. Det enda som skulle kunna läcka ut är väl vilka butiker som stämplat cert:en.
   
 5. Anti-Chris

  Anti-Chris Bonde

  Inlägg:
  91
  Från:
  Stockholm
  Vad är det för märken du är ute efter?

  Man kan leta efter något som inte finns och aldrig lyckas hitta det.

  Uret köper klockor från olika AD's. De tjänar fortfarande en bra slant på det. Klockorna de har på lager är ju nästan gratis, så det är knappt någon lagerkostnad heller.
   
 6. pederr

  pederr Stadsbo

  Inlägg:
  255
  Från:
  Norrland
  Det är nog fel att prata om de handlar med grossister i egentligen mening. Vad jag förstått handlar det om att köpa enstaka exemplar från någon AD de har kontakt med och framförallt sälja vidare genom näthandel.
   
 7. morrism

  morrism Friends of KS

  Inlägg:
  3.450
  Om vi pratar riktiga klockor Rolex, omega osv. så är det individuellt vid köp hur de löser det. När det gäller daniel wellington, diesel, hugo boss, fossil m.m. så är det väl grossister som sitter på klockorna.
   
 8. Fredriks
  Trådstartare

  Fredriks Torpare

  Inlägg:
  6
  Det låter rimligt. Det är främst de billigare mainstream märkena jag är intresserad av, t.ex. alla som kontrolleras av Fossil, typ: Michael Kors, Diesel, Hugo Boss, Marc by Marc Jacobs, Seiko, Victorinox, Skagen och så vidare. Förstår att Rolex & IWC etc. antagligen är svårare, men för de andra bör det ju finnas grossister.
   
 9. Fredriks
  Trådstartare

  Fredriks Torpare

  Inlägg:
  6
  Säljare har väl ett intresse att berätta för mig då jag hade blivit en bra kund hos de? :) Dock förstår givetvis att det är lite hysch-hysch om det hela.

  Och vilka butiker som stämplat certen är väl ingen jättehemlighet, många från det här forumet har väl handlat från t.ex. från uret, så det är ju bara att kolla. Jag vet t.ex. en AD i holland vars klocka har hamnat i händerna på uret, dock så tror jag ändå att det finns ytterligare en mellanhand och det är den jag vill hitta :)
   
 10. Leta på...
   
  Porsan och Målarn gillar detta.
 11. Wesslan

  Wesslan Stadsbo

  Inlägg:
  425
  Från:
  En ö
  De billigare märkena borde det väl inte vara så svårt att bli återförsäljare av? Det är väl bara att kontakta dom skulle jag gissa. Parfymklockor finns det väl ingen gråhandel av?
   
 12. DrDre

  DrDre Friends of KS

  Inlägg:
  2.455
  Jo, som jag skrev så framgår det ju av certifikaten (förmodar jag, jag har aldrig köpt grått). Men det är väl något man ser som ett nödvändigt ont som gråhandlare.

  Det finns i alla fall flera skäl till varför säljare inte skulle berätta varifrån de köper klockorna:
  1) Det är ju en konkurrensfördel att ha bra leverantörer.
  2) Man kan förlora leverantörerna iom att det är inte riktigt tillåtet och då kan ju Rolex mfl sluta sälja och eller till butiken eller så vill butiken inte ha att göra med gråhandlaren då gråhandlaren ställer till problem genom att "läcka".
  3) Det finns ju en viss risk att potentiella kunder vänder sig direkt till källan. Om gråhandlaren berättar för kunden vem man köper ifrån, så försvinner ju lite av gråhandlarens kunskapsövertag.

  Gråhandlaren har ju tagit risker och lagt ned tid på att nosa upp pålitliga leverantörer och det är ju en viktig i gråhandlarens affärsmodell att få fram klockor billigt, snabbt och säkert. Så varför berätta sådan information så att konkurrenter kan börja ta efter och kanske tom driva upp priserna.
   
 13. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  3.993
  Från:
  De sju haven...
  När det gäller Rolex så har dom även en kod för återförsäljare/land på alla nya cert så även om certen inte är stämplade (varför dom nu inte skulle vara det) så går det ganska enkelt att härleda ursprunget. Mellanhand, ja som masterkiller sa, leta på...
   
 14. Anti-Chris

  Anti-Chris Bonde

  Inlägg:
  91
  Från:
  Stockholm
  Ytterliggare en mellanhand bör dra upp priset, så det påståendet dödar sig själv i mina öron.

  Har du provat gå den vanliga vägen genom deras agenter i det land du är verksam?
  Såna klockor säljs ju överallt, så annars kan du erbjuda dig att köpa upp butikers lager. Eller leta konkurslager.
   
 15. Fredriks
  Trådstartare

  Fredriks Torpare

  Inlägg:
  6
  Nej det är inte så svårt, fast går man genom generalagenten så är man också bunden av MSRP. Många av dessa shoppar ligger 20% eller mer under det priset på så gott som alla parfymklockor. Det kanske inte är traditionell gråhandel i den meningen, men att de inte kommer från den skandinaviska officiella återförsäljaren står ju klart...
   
 16. Fredriks
  Trådstartare

  Fredriks Torpare

  Inlägg:
  6
  Alltså om vi pratar om mainstream modemärken som just Michael Kors, Diesel och dylikt. Rolex och high-end kan vi bortse från. :)
   
 17. Fredriks
  Trådstartare

  Fredriks Torpare

  Inlägg:
  6
  Efter att ha lyckats få fram lite mer information så kan jag garantera att inköpen av parfymklockor sker av grossister inom europa som levererar på 3-5 arbetsdagar, sedan skickar de vidare klockan till kunden. Vill dock fortfarande komma i kontakt med dessa grossister som levererar t.ex. Fossil och varumärken som de kontrollerar, t.ex. Michael Kors. Hittelön utlovas till tips som leder någon vart!
   
 18. Mr.Sund

  Mr.Sund Stadsbo

  Inlägg:
  255
  Ta t ex Klockia som är AD för ORIS såväl som Longines, du kan ju därifrån beställa direkt från hemsidan till samma pris som uret.se
   
 19. Dixie

  Dixie Friends of KS

  Inlägg:
  2.143
  Från:
  Skåne men bor i Gbg
  OT men Klockia verkar ha slutat sälja ORIS. Finns ej kvar på sidan och alla gamla länkar postade här på forumet är döda...
   
 20. Davvan

  Davvan My Kung Fu is stronger than yours!

  Inlägg:
  4.928
  Från:
  Fettefleur......
 21. Apansson

  Apansson Torpare

  Inlägg:
  7.410
  Från:
  förorten
  Jag ska förhoppningsvis kunna ge er ett exempel på var watchonwatch får sina klockor från under nästa vecka eller veckan därpå! Lite nyfiken är man...
   
 22. Guskleto

  Guskleto Friends of KS

  Inlägg:
  4.322
  Från:
  Compton
  Säkerligen kommer många klockor från utlandet men jag är ganska säker på att en del också kommer från svenska butiker där man glömt bort momsen.
   
Mårtenssons ur Brookfield