Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Framtidsutsikten för urmakaren...

Diskussion i 'Diskussion' startad av Christoffer, 13 november 2013.

 1. Christoffer
  Trådstartare

  Christoffer Stadsbo

  Inlägg:
  230
  ...Ja, hur ser den ut?

  Eftersom mitt klockberoende grundar sig på en fascination för det mekaniska urverkets historiska betydelse för människan och hennes skapande av det samhälle vi nu är en del av är det (för min del) ytterst viktigt att dessa ur, och kunskapen om dem, bevaras. Klockan som fenomen tillhör en av de absolut viktigaste och mest fantastiska uppfinningar som människan åstadkommit (både på gott och ont), de säger något om en svunnen tid.

  Min fråga blir då; hur ser det ut för framtiden när det gäller till exempel urmakarna? Jag vet att det finns urmakarskolor men hur ser deras framtid ut? Och hur har branschen nischat sig? I en allt tydligare expertisorienterad samtid är det väl mycket som tyder på att enbart de dyraste av klockor och de som är närmst samtiden ges utrymme för lärande och inte 20/30/40-tals dinkorna, eller har jag fel? Vad tror ni?
   
 2. Christoffer
  Trådstartare

  Christoffer Stadsbo

  Inlägg:
  230
  Insåg precis att jag postat i diskussionsdelen och inte vintagedelen. Mod. får gärna ta bort inlägg.
   
Mårtenssons ur Brookfield