Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Galna kopior och andra rövarhistorier...

Diskussion i 'Diskussion' startad av petank, 30 november 2013.

 1. petank
  Trådstartare

  petank Stadsbo

  Inlägg:
  239
  Hej!
  Jag vet att kopior och plagiat är tabu på forumet. Men jag tänkte att vi kunde dela med oss av de mest galna och konstiga varianter av etablerade märken som kopieras och som vi stött på. Det kan ju finnas ett lärande i det också och inte minst en hel del humor!
  Jag testar med min "story"....
  Jag och sambon var på semester i Tunisien i oktober 2006. Bodde på fina hotellet ca. 1 mil från staden Sousse. Efter en dags orientering och "kolla läget" var det dags att åka in till Sousse och den berömda medinan från 1100-talet. Handelsplatsen (medinan) var i den gamla staden och omgiven av murar.
  Vi vandrade in i den exotiska miljön och det var ju helt fantastiskt. Två naiva turister på upptäcktsfärd ..:) ! Utanför varje affär satt minst två personer och rökte. De såg ointresserade ut. Så vi gick in i en affär, tittade på allt krimskrams och efter en stund befann vi oss längst in i affären med de två rökarna (inkastare) bakom ryggen. Plötsligt fanns det ingen väg ut. Vi satt plötsligt på ägarens kontor. Och nu skulle det göras affärer! Det bjöds på tea, och stämningen var både hjärtlig och krävande. Utbudet var allt från ortens hemslöjd till klockor av bästa märke. Man kände att man var "tvungen" att köpa något för att komma därifrån.
  Så, det fick bli en Breitling, en äkta Breitling för 250 kr! Ja, med blandade känslor lämnade vi medinan.
  Väl hemkommen till Sverige så hamnade klockan i "den där asken med gamla pennor, tändare och annat man inte behöver som ligger i ett skåp i köket". För något år sedan, när klockintresset vaknat, hittade jag den och här är den:
  [​IMG]

  [​IMG]

  Jag har letat som "attan" efter originalet. Det finns inget original! Breitling har väl aldrig gjort något "skelettur" över huvud taget.
  Snacka om att bli dubbelt blåst!!
  Man tror man köper en kopia, men det finns inte ens något original! För övrigt är gångtiden cirka 23 timmar på en uppdragning och då har den gått minus 15 minuter.
  Sensmoral: Det är så galet så den har ett värde, trots allt!
  Den är givetvis inte till salu.
   
  Scaramanga och vonbahr gillar detta.
 2. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Kobra Kai

  Inlägg:
  28.451
  Från:
  GBG
  Du kan ju ta bort urtavlan och köra den som en tok-skelettklocka. :)
   
  petank gillar detta.
 3. petank
  Trådstartare

  petank Stadsbo

  Inlägg:
  239

  Jamen att ha en kopia utan att det finns ett original är ju en grej i sig. Man undrar; hur tänkte dom som skruvade ihop "saken"? Det ligger ju ändå en viss möda bakom det.... :confused:
   
 4. pederr

  pederr Stadsbo

  Inlägg:
  255
  Från:
  Norrland
  Har också stött på mycket fejkklockor de två gånger vi varit i Tunisien. Jag kommer ihåg att en säljare argumenterade att det var "kvalitetsfejk" tillverkat i Italien och inte i Asien. Bör tillägga att det inte blev någon affär.
   
  Frosse och petank gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield