Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Glapp vid tidsinställning submariner

Diskussion i 'Diskussion' startad av KayFalco82, 25 januari 2015.

 1. KayFalco82
  Trådstartare

  KayFalco82 Torpare

  Inlägg:
  2
  Hej!

  Ny medlem här. :)
  Jag köpte mig en rolex submariner 14060 för ett par månader sedan och jag använder den glatt var dag. Den diffar +-5s per dygn vilket verkar OK och är allmänt i ett kanonskick. Den är från 1994. Jag har dock upptäckt att när jag drar ut kronan så är det liksom ett spel när jag skruvar fram och tillbaks där visarna inte rör sig, ett glapp lilsom. Inte mkt, men lite. Likaså när jag skruvat fram tiden dit jag vill ha den så kan minutvisaren inte stanna exakt där jag vill -utan den backar tillbaks en halvminut från vart jag stannade den. Hänger ni med? Är det normalt eller är det tecken på något slitage?
  Grejen är att jag upplevde att den var helt glappfri/spot on när jag först köpt den. Jag lämnade sedan in den till bergströms för en check och efter det upplever jag fenomenet med glappet. Vad säger ni?

  Mvh K
   
 2. jabla

  jabla Förgöraren

  Inlägg:
  22.537
  Från:
  Helsingborg
  Fullt normalt, har det både på min YM och GMT.
   
  vonbahr och KayFalco82 gillar detta.
 3. KayFalco82
  Trådstartare

  KayFalco82 Torpare

  Inlägg:
  2
  Tack, då kan jag sova :)
   
 4. Ninen79

  Ninen79 Biskop

  Inlägg:
  1.741
  Från:
  Stockholm
  Så som jag läst runt verkar det vara nomalt. Det har varit likadant med ett par sub jag haft. Du behöver inte vara orolig med andra ord.
   
 5. fredrikb

  fredrikb Stadsbo

  Inlägg:
  496
  Har samma med min 14060
   
 6. Smack

  Smack Bonde

  Inlägg:
  127
  Från:
  Stockholm
  Som alla sagt, helt normalt...
  För att ställa den exakt på rätt index kan du först dra minutvisaren någon grad förbi indexet och sedan backa tills du är mitt på. Då blir det rätt varje gång tycker jag...
   
  tissoter och kalufsen gillar detta.
 7. David Eriksson

  David Eriksson Biskop

  Inlägg:
  2.636
  Från:
  Stockholm
  Normalt, min BLNR håller också på med nämnda dumheter.
   
 8. ironcastle

  ironcastle Borgare

  Inlägg:
  751
  Från:
  Söder om Stan
  Med tanke på att det är kugghjul som driver detta och att det måste vara spel mellan kuggarna för att det inte ska kärva eller spänna och därigenom orsaka slitage på lager/stenar, så tycker jag det låter normalt. Kanske byttes något under översynen hos Bergströms? Om så är fallet är högst sannolikt detaljerna inte identiska. Toleranser finns på all teknik, så även Rolex.
   
  David Eriksson gillar detta.
 9. Ale

  Ale Stadsbo

  Inlägg:
  371
  Lyfter denna tråd lite, det här är ett fenomen som jag tycker är lite besynnerligt...

  Min Oyster Perpetual beter sig också på det sättet när man ställer tiden. Det finns ett glapp på kanske 1-2 minuter åt båda håll, där visarna visserligen rör sig när man vrider, men utan det där motståndet man får när man vrider ordentligt. Och som beskrivits ovan, när man slutat vrida och trycker in kronan, kan den flytta sig fram eller bak en minut från inställd tid pga det här glappet.

  Visst, om det är normalt blir jag inte orolig, men skumt ändå när ingen av mina ETA 2824 , Pesaux 7001 eller Seiko 7s26 beter sig på det sättet. Visste jag inte bättre skulle jag tro att mitt Rolex-verk var det billigare av dem... :)
   
 10. Johan M

  Johan M Borgare

  Inlägg:
  720
  Kronspel.
   
 11. erolorhun

  erolorhun Borgare

  Inlägg:
  526
  Från:
  Stockholm
  Min 14060M från 2004 beter sig exakt på det beskrivna sättet. Och. Man kliar sig lite i hövvet när Seiko för en hundradel tar order från kronan utan minsta tillstymmelse till "glapp"... The luxury premium feeling!
   
 12. Ale

  Ale Stadsbo

  Inlägg:
  371
  Hehe, jo, just i den grenen är det Fossil-Rolex 1-0
   
  erolorhun gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield