Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Going for Bronze

Diskussion i 'Diskussion' startad av Skeeter, 14 april 2015.

 1. Skeeter
  Trådstartare

  Skeeter Stadsbo

  Inlägg:
  290
  Har varit sugen på en klocka I brons en längre tid men har haft lite svårt att komma till skott, svårt att avgöra om det är ngt för mig genom en snabbkoll I butik eller bedöma läget via webben.

  Eftersom jag dessutom inte är en flippare utan behåller de klockor jag köper, de jag har får alla handledstid regelbundet, så skulle det vara mot min natur att köpa en och sen flippa den om det skulle kännas fel. Av alla material eller kombinationer av material så känns dessutom brons svårbedömt om man inte har möjlighet att använde dem ett tag, speciellt med den patina som iaf jag hoppas att jag kommer att njuta av.


  Hursomhelst så snubblade jag över en Kickstarter kampanj från Ventus watches som till en spottstyver kommer att stilla beslutsångesten, hoppas jag.
  http://wornandwound.com/2015/03/31/ventus-watches-launches-caspian/
  https://www.kickstarter.com/projects/398973070/ventus-caspian-a-salute-to-heritage

  [​IMG]

  Visserligen så är ju piloten en Hommage men så länge som urtavlan är omärkt så bekymrar det mig inte, det är faktiskt en fördel att man inte kladdat till tavlan med någon fantasi logotype som ska föreställa klassisk/high end.. även om det kanske blir lite anonymt.

  Slog till och backade en valfri kombo, Pilot och Chrono, båda tavlorna är av Sandwich modell vilket är ett plus för mig, kommer antagligen att ta den orangea "vintage" lumen på båda, använda klockorna i ur och skur för att se avad som händer med materialet. Gillar jag vad jag ser så blir det att se sig om efter ett riktigt objekt framöver.

  Ja just det piloten sportar en Seiko NH35 automat medan Chronon tyvärr har ett Quartz verk, visserligen ett Seiko VK63 Meca-Quartz så att åtminstonde Ckrono funktionen har viss mekanisk känsla, hade hellre sett att de t.ex använt ett billigt Seagull ST19 verk (Venus-175 men kina tillverkat) men man kan ju inte få allt.

  [​IMG]
   
  laketwig, theargonaut, Eurenius och 1 annan gillar detta.
 2. john b

  john b Präst

  Inlägg:
  1.361
  Snygga, jag gillar dem!
   
 3. Maro

  Maro Friends of KS

  Inlägg:
  2.875
  Från:
  Varberg
  Ser helt klart bra ut, skulle lätt kunna tänka mig en! Körde du en av varje?
   
 4. Skeeter
  Trådstartare

  Skeeter Stadsbo

  Inlägg:
  290
  Jag får välja två klockor, valfri kombo, pilot, chrono , brons, PVD och lume. Antagligen så blir det en av varje I brons... iaf som det känns just nu. Behöver inte bestämma mig än på ett tag. Ev så kommer det ytterligare en B-uhr tavla att välja på också om det blir fler som backar.
   
 5. Mrsheepshooter

  Mrsheepshooter Präst

  Inlägg:
  1.081
  Från:
  Stockholm.
  Ser väldigt fina ut, verkligen stilrena!
   
Mårtenssons ur Brookfield