Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Har Sistem51 något samlarvärde tror ni?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Fredgusta, 9 mars 2016.

 1. Fredgusta
  Trådstartare

  Fredgusta Bonde

  Inlägg:
  127
  Från:
  Göteborg
  Kommer Sistem51 klockorna någonsin bli något mer än "Swatch-designer" samlarobjekt? Jag tänker att tekniken och historien bakom klockorna måste väl ändå få fler klockentusiaster att hänga på intresset och på så sätt öka efterfrågan på dessa klockor. Jag har en liggandes men är rätt å sugen att riva av plasten och använda den :D.
   
  Seikosthlm gillar detta.
 2. daviden

  daviden Karl X Admin

  Inlägg:
  9.188
  Från:
  Malmö
  Med tanke på hur många de pumpar ut, just p.g.a. att de kan tillverkas utan att en människa behöver röra klockan ...så nej.
  Men det är en kul milstolpe att ha som klocksamlare.

  Min säger hej. :)

  Skärmavbild 2016-03-09 kl. 23.15.38.png
   
  MariaE, nissehult, Seikosthlm och 4 andra gillar detta.
 3. natovintage

  natovintage Präst

  Inlägg:
  1.226
  Från:
  Olsztyn, Polen
  Tveksam på ifall plast får något slags samlarvärde... Så använda den hade jag gjort om jag tycker om den nu :)
   
 4. Kojan

  Kojan Bonde

  Inlägg:
  73
  Med tanke på att den aldrig kommer gå serva och de stora antal som har sålts så är mitt svar nej. Men en väldigt trevlig sommarklocka då den finns i många roliga färger.
   
 5. MartinF

  MartinF Bonde

  Inlägg:
  100
  Från:
  Iggesund
  Tror inte det, men roliga klockor vilket som! Frog, den gröna, är läcker. Fulsnygg!
   
 6. jarrebarre99

  jarrebarre99 Biskop

  Inlägg:
  2.577
  Från:
  GBG
  +1
  Delar också med mig
  image.jpeg
   
  MariaE och Seikosthlm gillar detta.
 7. Spindel

  Spindel Biskop

  Inlägg:
  3.050
  Samlarvärde i framtiden är svårt att sia om. Om många köper den för ett eventuellt samlarvärde kommer den inte få något samlarvärde. Det är lite av en paradox.

  Dags för en analogi:

  I serietidningsvärlden har den första tidningen med Stålmsnnen, Action Comics #1 daterad Juni 1938, ett högt samlarvärde. Det höga samlarvärdet har lite att göra med Stålmannens ikoniska status men inte med att att tidningen i sig är särskilt bra. Det har inte heller att göra med att tidningen trycktes i en, för den tiden, liten upplaga (originalupplagan var stor). Anledningen till att den har ett högt samlarvärde är för att ingen sparade tidningen. När barnen växte upp/flyttade hemifrån städades serietidningarna ur husen och slängdes. Det var ingen som hade en tanke att spara dessa "skräptidningar för barn". De få exemplar som överlevde till idag blev därmed eftertraktade och värdefulla. Under 80- och 90-talet när värdet på dessa tidningar uppmärksammades blev det en boom med specialutgåvor av diverse serietidningar som folk köpte och inte ens öppnade för att "säkra sin pension". Dessa tidningar är inte värda ett skit idag just för att folk sparade dem. Denna boom är även en av de bidragande orsakerna till serietidningskraschen som den branschen ännu ek återhämtat sig från.

  Vad är då kontentan av detta:
  Jo det som får samlarvärde i framtiden är det som ingen sparar på idag. Vilket innebär att det blir ovanligt och därmed värdefullt. Just med S51 har jag läst om många som har en obruten förpackning för framtida "samlarvärde" och just av denna anledning tvivlar jag på att den kommer få något monetärt värde i framtiden. Men det är min gissning.
   
  Fredgusta, Savagear114, JohnDoe och 1 annan gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield