Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Important watches på Stockholms auktionsverk

Important watches nu live på Stockholms Auktionsverk, och klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen den 14-15 oktober.
Ta gärna med egna klockor om du är intresserad av en värdering eller försäljning.

Välkomna!
Mer information i tråden >>

Hjälp med info om en Omega Constellation Pie-Pan tack.

Diskussion i 'Vintage' startad av BME, 17 juni 2016.

 1. BME
  Trådstartare

  BME Borgare

  Inlägg:
  721
  Från:
  Stockholmish
  Hej på er vintage experter!
  En kollega har fått ärva en gammal Omega och frågade mig massa saker som jag inte kan svara på alls eftersom min kunskap är begränsad om klockor i vanliga fall och när det gäller vintage är den synnerligen begränsad...
  Det jag tror mig ha listat ut är att den borde vara från 60-talet och eventuellt kan det vara en ref 168.010 men det gissningar efter lite googling.
  Tyvärr sitter boettlocket ordentligt fast och jag har inte några vettiga verktyg på jobbet så kan inte öppna upp den.
  Det jag reagerade på först var den infällda kronan som jag inte tycker jag hittar så mycket information om på nätet, någon som kan utbilda mig i denna?
  Här kommer ett par dassiga bilder från telefonen, är det någon som vet någonting överhuvudtaget så är det av intresse eftersom jag själv inte har en susning :)
  image1.JPG
  image2.JPG
  image3.JPG

  Tack för nu!
   
 2. Vic

  Vic Torpare

  Inlägg:
  39
  Du har nog rätt i att det är en 168.010, den infällda kronan kom på den eller på 168.004, men det där ser ut som en .010 i mina ögon. Tillverkningsår går inte att säga om du inte lyfter på locket, men den började produceras 1962.
  I den sitter antingen ett 561 eller ett 564 urverk, berodde på när den är tillverkad. Det senare har quick-set funktion på datuminställningen, genom att man drar ut kronan två "hack".
   
  willbur och BME gillar detta.