Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Important watches på Stockholms auktionsverk

Important watches nu live på Stockholms Auktionsverk, och klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen den 14-15 oktober.
Ta gärna med egna klockor om du är intresserad av en värdering eller försäljning.

Välkomna!
Mer information i tråden >>

Hjälp med nästa klocka

Diskussion i 'Diskussion' startad av rdianat, 18 oktober 2016.

 1. rdianat
  Trådstartare

  rdianat Torpare

  Inlägg:
  48
  Ni vet hur det är; det ständiga funderandet och listskrivandet över vilka klockor man behöver ha. Jag känner mig ganska tillfreds med hur beståndet ser ut just nu, men känner ändå ett visst tomrum. Jag kan inte riktigt komma på vad som behövs heller. Budgeten är inte skriven i sten, men säg runt 50-70k, givet att jag får GS:en såld.

  Nuvarande klockor:
  Explorer 1 (114270); perfekt sleeper / allroundklocka
  Explorer 2 (16570, svart tavla); äventyrlig sak! används överlägset mest av alla klockor och GMT-funktionen är klockren iom jobb och olika tidszoner.
  JLC Master Control; snygg dressare. Trodde inte jag skulle gilla den, men känns solid och schysst. Min fattigmanscalatrava.
  Seiko SRPA19 Zimbe; sjukt cool klocka som stillade turtle re-issue begäret. Byttes mot en annan klocka och kombinationen tavla/bezel osv. görs inte rättvisa på bild.
  Grand Seiko SGBR051; fin klocka, oerhört gedigen, men på väg ut ur samlingen.
  Seiko 6138-8030 (blå tavla); pappas gamla. Sjukt cool chrono som behöver lite TLC i form av nytt glas och ny länk. Lite kort som det är nu.

  Så, som ni ser är nog de flesta användningsområden redan täckta. Tankarna går just nu mot en SubC, en beggad Daytona med vit tavla (116520), eller kanske en 116600 igen, alt. en MM300 (SBDX017).

  Andra tips / förslag?
   
  theargonaut gillar detta.
 2. MånsT

  MånsT Biskop

  Inlägg:
  1.755
  En 116520 för 70' känns lite knepigt, brukar väl ligga lite högre? Jag skulle säga att Speedmaster Professional vore en bra kandidat, dessutom en bra bit under budget. Eller, eftersom du gillade JLCn, kanske du kan komplettera med Master Chronograph? Tja, det vore två alternativ annars är väl en Rolex-dykare heller aldrig fel.
   
 3. rdianat
  Trådstartare

  rdianat Torpare

  Inlägg:
  48
  Ja, iaf 80-85k för 116520 vad jag sett, plus att jag är allergisk mot polerade klockor pga osymmetri på bandhorn osv, och det är lite svårare att se på just den modellen om den är polerad eller inte. Sant ang. Speedy! Tittat lite åt det hållet, men tycker att den blir lite trist på länk. I så fall skulle det vara den där re-issuen som kom för några år sedan med lite mindre diameter, på brunt band och utan kronskydd. Master Chronograph är snygg också men då känns MC:n jag har redan lite överflödig. Ska dock klämma på Speedy igen; vem vet den kanske känns roligare den här gången. :)
   
 4. MånsT

  MånsT Biskop

  Inlägg:
  1.755
  Fördelen med Speedmastern är att den finns i många utföranden där nästan alla har någon de gillar. "First Omega in Space" som du nämnde är riktigt snygg och smidig sen finns det ju både 42mm (Pro) och 44mm också (Moonwatch). De passar dessutom minst lika bra på läder/tyg som de gör på stållänk.
   
  jabla gillar detta.
 5. rdianat
  Trådstartare

  rdianat Torpare

  Inlägg:
  48
  Du har en poäng @MånsT. Också rätt prisvärd. Ca 32k på Chrono24 för en ny First Omega in Space. En annan klocka jag funderar lite på är en äldre Yachtmaster I. Gillar hur den inte skriker Rolex, lite som Exp1 och ffa Exp2.
   
 6. flugan

  flugan Bonde

  Inlägg:
  127
  Väldigt nöjd med den här...rymmer lätt i er budget. 20161003_144638.jpg
   
  rdianat, Dykarsjuk och MånsT gillar detta.
 7. MånsT

  MånsT Biskop

  Inlägg:
  1.755
  Yachtmaster är inte heller dum. Finns dessutom med blå eller platina-tavla och funkar på både Oyster eller Jubilee.
   
  rdianat och Dykarsjuk gillar detta.
 8. Mcgregor

  Mcgregor Friends of KS

  Inlägg:
  1.375
  Yatchmastern är grym!! :) Alltid roligare med lite bilder IMG_1395.JPG
   
  jabla, rdianat, Dykarsjuk och 1 annan gillar detta.
 9. jabla

  jabla Förgöraren

  Inlägg:
  22.054
  Från:
  Helsingborg
  Känns som du skall ha en kronograf med ljus tavla.

  omega-331_90_42_51_04_001_MED.jpg
   
  Stefanweei och MånsT gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield