Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Hjälp med val av urverk

Diskussion i 'Diskussion' startad av Stetes, 20 augusti 2014.

 1. Stetes
  Trådstartare

  Stetes Bonde

  Inlägg:
  80
  Jag sitter och försöker att knåpa ihop en klocka som förhoppningsvis ska gå att tillverka och sälja i liten skala. Det är dock en udda typ av klocka och behöver således en udda typ av urverk som jag inte riktigt hittat än. Tänkte att ni kanske kan komma till hjälp här:

  Tanken med klockan är att den ska ha roterande "urtavla" och statisk indikator för tidsvisning. Det finns en tanke bakom idéen, men vill inte avslöja allt direkt, så ha tålamod. Problemet är att disken som ska rotera är egentligen inte en vanlig rund, platt disk (eller "urtava") utan egentligen en helt annan form, vilket kommer att medföra att vikten av den roterande disken kommer att vara cirka 2 gram. Vilket jag antar är för mycket för ett vanligt urvekt att hantera. Vilket urverk har den kapaciteten är frågan då?

  Det är en kort beskrivning här, jag har också skapat en tråd på WUS där det är lite mer utförligt beskrivet om ni är intresserade. http://forums.watchuseek.com/f6/movement-moving-dial-high-torque-1073605.html

  Bifogar också en snabb förenklad bild på hur det kommer att se ut.
   

  Bifogade filer:

 2. Sputniq

  Sputniq Borgare

  Inlägg:
  879
  Från:
  Göteborg
  Intressant projekt, håll oss uppdaterade! Kan tyvärr inte svara på din fråga, men någon kunnig på forumet borde kunna guida dig en liten bit på vägen tror jag :)
   
Mårtenssons ur Brookfield