Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sista chansen att rösta! Röstningen stänger 23:59 idag.

Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Hur höjer Ni era kunskaper om klockor?

Diskussion i 'Diskussion' startad av JayJay, 10 augusti 2013.

 1. JayJay
  Trådstartare

  JayJay Biskop

  Inlägg:
  2.379
  För mig är en av de roligaste bitarna med klockintresset att det hela tiden finns en massa nytt att lära. Ett problem för mig är dock att detta sker helt ostrukturerat. Mitt kunskapssamlande började med att jag läste boken "1001 Armbandsur" sedan har jag läst typ 15 nummer av en klocktidning som jag för tillfället inte kommer ihåg namnet på. Utöver detta kan tilläggas 100-tals mer eller mindre ostrukturerade timmar av planlöst surfande på olika internetforum.

  Nu önskar jag dock få lite mer struktur. Så hur gör ni andra? Har någon konmkreta tips på vart man hittar informativa artiklar eller bra och lättbegripliga urmakarböcker?
   
  Affe gillar detta.
 2. Denke

  Denke Drottning Kristina Admin

  Inlägg:
  12.293
  Från:
  Stockholm
  Det beror ju lite på vad det är för kunskaper du är ute efter. Det kryllar ju (nåja...) av märkesspecifika sidor. Men just sidor om urmakeri känns ju som en bristvara...

  Jag har märkt att vet man vad man vill veta kan man alltid fråga på något forum och oftast få svar. Men problemet är ju att ofta vill, åtminstone jag, egentligen bara lära mig mer om i princip allt utan att jag har en specifik fråga. Och då är det ju värre... :)
   
  JayJay gillar detta.
 3. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.752
  Häng på KS.
   
  80talisten gillar detta.
 4. JS

  JS Friends of KS

  Inlägg:
  10.510
  + tex vintage rolex forum eller andra mer nischade forum
   
  Aquaracer2 gillar detta.
 5. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Kobra Kai

  Inlägg:
  28.503
  Från:
  GBG
  Ett tips är att läsa referensarkiv på olika klockforum. Där finns det ofta mycket gott att hämta.
   
 6. NiklasArvid

  NiklasArvid Gandhi

  Inlägg:
  3.602
  JayJay, _jonte och China gillar detta.
 7. _jonte

  _jonte Friends of KS

  Inlägg:
  5.496
  Det finns ju så sjukt mycket att läsa om allt och allt kring massor av klockmärken och modeller. För att komma någon vart alls blir det (helt naturligt) att jag intresserar mig av olika märken/modeller/tidsperioder var för sig och researchar dessa tills jag kan 'allt' om den/dessa. Ofta slutar det med ett köp eller två.
  I princip alt man vill hitta och läsa om finns någonstans där ute i ett litet hörn på ett forum eller på någon entusiasts hemsida. Google är din bäste vän, bara att söka, leta, läsa, om och om igen... :)
   
  JayJay gillar detta.
 8. JayJay
  Trådstartare

  JayJay Biskop

  Inlägg:
  2.379
  Detta summerar ganska bra mina funderingar. Jag har ganska bra koll på hur jag söker viss typ av information men vad gäller urmakeri har jag noll koll (typ). Hade varit kul att kunna så pass mkt så att man kunde titta på en sprängskiss av ett verk o kunna bedöma om det är en finare eller billig konstruktion. Antar att vägen dit är lång men ni fattar vad jag menar.

  För övrigt gör även jag som _Jonte och nischar mig i perioder. Det finns ju så jävla mkt intressant där ute så annars blir det, i a f inte för mig, hanterbart annars.
   
 9. Emil

  Emil Borgare

  Inlägg:
  517
  Köpt de böcker som finns ute på marknaden, läser på specifikt på dem märkena som intresserar mig och söker upp modeller och lusläser. men informationen många gånger är ofta en bristvara!
  jag skulle vilja ha en samlad databank gällande samtlig information om alla urverken som finns, något jag ännu inte har hittat.
   
Mårtenssons ur Brookfield