Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Identifiering av Longines klocka samt Hebdomas 8 day bordsklocka, hjälp!

Diskussion i 'Vintage' startad av pontusberganas, 7 mars 2016.

 1. pontusberganas
  Trådstartare

  pontusberganas Torpare

  Inlägg:
  4
  Hej,

  Det är så att min farfar gick bort för några år sedan och idag satt vi och rensade ur lite kartonger och hittade dels, vad som ser ut att vara, en Longines klocka av äldre slag samt en "bordsklocka" vid märket Hebdomas. Har alltid varit intresserad av klockar och har verkligen försökt googla fram information om dessa men hittar knappt någonting.

  Longines-klockan kan jag inte ens få fram, antar att uret är original men länken är utbytt? Finns även siffror baktill (23243 691) som jag försökt googla på men utan resultat.. Där finner vi även min farfars initialer NGS (NILS GÖSTA SUNDBERG).

  Hebdomas 8 days klockan finner jag liknande ur men inga som är till för att ha på ett bord. Alla jag hittar ser uren likadana ut men är armbandsur dvs. inte som min som jag antar är till för att ha på ett skrivbord eller liknande?

  Är otroligt intresserad och hoppas att någon här kan hjälpa mig att få fram t.ex. modell, historia, värde eller annan intressant fakta!

  Bifogar som sagt bilder på båda klockorna och hoppas någon här kan hjälpa mig, tacksam för svar!
  (Är även ny på forumet så hoppas jag postar denna rätt nu)

  Med vänlig hälsning,,
  Pontus
   

  Bifogade filer:

  eriksson850 gillar detta.
 2. Exxet

  Exxet Borgare

  Inlägg:
  558
 3. Hr_Proos

  Hr_Proos Präst

  Inlägg:
  1.127
  Ålder på Longinesen kan du kolla här; http://www.vintagewatchresources.com/year_identifier.php men då måste du öppna upp för att hitta serienumret på verket. Du kan också skicka ett mail, eller om kanske måste använda något kontaktformulär på deras hemsida, och få veta med om klockan. Du kan får vet när den är gjord och vart de skickat den etc.
   
 4. pontusberganas
  Trådstartare

  pontusberganas Torpare

  Inlägg:
  4
 5. pontusberganas
  Trådstartare

  pontusberganas Torpare

  Inlägg:
  4
  Ska se om jag kan få fram serienumret på verket, kan dock inte öppna hemsidan du länkade. Har mac/safari så kan vara därför?!
   
 6. pontusberganas
  Trådstartare

  pontusberganas Torpare

  Inlägg:
  4