Laddar...
Nymans Ur 1851

Stäng notis
Important watches på Stockholms auktionsverk

Important watches nu live på Stockholms Auktionsverk, och klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen den 14-15 oktober.
Ta gärna med egna klockor om du är intresserad av en värdering eller försäljning.

Välkomna!
Mer information i tråden >>

IWC AQUATIMER 2000 GST 3536-02 krona?

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av Xalle, 23 februari 2016.

 1. Xalle
  Trådstartare

  Xalle Friends of KS

  Inlägg:
  1.865
  Hej KS,
  Är det någon som sitter på info på kronan på 3536-02. Håller på fiskar (göteborgs humor) en NOS fisk krona men jag blir inte klok på höjd och diameter. Jag har till och med införskaffat mig ett digitalt skjutmått men det är svårt att komma till korrekt dessvärre ( har tummen mitt i handen.)
  image.png
  Jag frågade Bjerkes Urmakare en AD här i Oslo fick svaret det måste jag ta med IWC himlandes med ögonen typ jag har ingen lust att hjälpa dig...suck!

  Häller snart Tabasco i ögona... Idag är det en Probus Scafusia original krona på då IWC inte har fisken längre.

  Tar tacksamt emot all hjälp!
  Xalle
   
 2. rogart-63

  rogart-63 Biskop

  Inlägg:
  4.385
  Från:
  Vettet.
  Du ska nog mäta själva diamtern på kronan? Om du håller skjutmåttet 90 grader från det läget du har nu. Så här. Mitt skjutmått starta inte :) Så får du det måttet du behöver för att leta krona.
  DSC05711.JPG
   
  Xalle gillar detta.
 3. Xalle
  Trådstartare

  Xalle Friends of KS

  Inlägg:
  1.865
  Yes! Jag har mätt på alla håll och kanter känner mig helt lost och lite korkad! Fick ju självklart en annan diameter när jag mätte som du visar.

  Edit: saken är att jag nog har ett önske tänkande att den skall vara mindre än vad den egentligen är. Var tvungen att stiga upp från sängen och kolla igen...
  image.png
  Den är antingen 6,4 eller 6,5! Men den kan vara 6 mm om man mäter själva toppen eller inner diametern men det är nog inte rätt sätt att mäta...
   
  Senast ändrad: 23 februari 2016
 4. rogart-63

  rogart-63 Biskop

  Inlägg:
  4.385
  Från:
  Vettet.
  Är det en stålkrona du söker? Hitta bara detta med den refernsen på klocka. http://www.scotchwatch.com/IWC_winding_crowns_and_tubes.html
   
  Xalle gillar detta.
 5. Xalle
  Trådstartare

  Xalle Friends of KS

  Inlägg:
  1.865
  Tack för tipset :) Jag har haft dialog med Blake en djäkla trevlig jänkare! Han tog in dessa när jag kontaktade honom förra året han trodde själv att han skulle få fisk kronan men det visade sig att det var Probus Scafusia krona dessvärre.
   
  rogart-63 gillar detta.