Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

IWC Pilots chronograph

Diskussion i 'Diskussion' startad av Airbus, 22 september 2013.

 1. Airbus
  Trådstartare

  Airbus Stadsbo

  Inlägg:
  379
  Från:
  Stockholm
  Hej igen,

  Många frågor idag, men gällande IWC Pilot Chronograph -

  Är det egna urverk eller 7750? Uppdaterar de sina modeller ofta? Hur ska man se på dessa, dyra klockor med standardverk eller bättre? Gillar designen skarpt men känner egentligen till väldigt lite om IWC... Hur ska man tänka som klockgeek?
   
 2. Ryttaren

  Ryttaren Friends of KS

  Inlägg:
  1.738
  Från:
  Västerås
  De har ju några in-house modeller men gissar att de flesta baseras på 7750 verket. T.ex. 7922 eller den nyare 79320. De ändrar väldigt mycket på verken med uppåt 50-60% modifierat eller utbytt. (Iaf fram till 2006 när jobbet gjordes av IWC själva) Har för mig att jag läst nån bra beskrivning av vår Undersköterska vid nåt tillfälle, så han kanske kan haka på.

  Jag har ett 79320 verk i min från 2004 och den är fantastiskt stabil. Oavsett position eller hur mycket reserv det är kvar så ligger jag alltid på ca 2s plus.
   
 3. laketwig

  laketwig Friends of KS

  Inlägg:
  2.351
  Från:
  Schaffhausen
  Min Mark XVI från 2006, som givetvis inte är en kronograf, ligger också stadigt på +2 sek per dygn. Det verkar med andra ord som om dom vet vad dom gör när dom modifierar standardverken, vilket skulle kunna motivera IWC's prisbild. Snygg och egen design, samt ett fantastiskt detaljarbete är ju också värt lite extra för den som uppskattar det.
   
  Ryttaren och Pilot gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield