Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Kondens Omega

Diskussion i 'Diskussion' startad av JWS, 29 april 2014.

 1. JWS
  Trådstartare

  JWS Bonde

  Inlägg:
  53
  Från:
  Kungliga huvudstaden
  Har på ngt sätt fått kondens på insidan av glaset på min Omega Quartz electric blue. Provtryckte den för mindre än ett år sedan och då var det inga problem. Den beter sig dock lite märkligt, när jag tagit av klockan och låtit den ligga så syns inget, men när jag haft den på ett tag smyger kondensen fram och täcker till slut hela glaset. Har ingen aning om varför.

  Vad jag vet har jag inte badat med den med kronan uppe, men tog en snabb bastu med klockan på för någon vecka sedan. Kanske var dumt...

  Hur som, är det bara att skicka in den hos urmakaren på service eller kan man lösa det hela själv på ngt sätt?
   
 2. Jonte73

  Jonte73 Friends of KS

  Blir nog service.
   
 3. Sond

  Sond Friends of KS

  Inlägg:
  5.597
  Ta tag i det där omedelbart. Tyder på fukt i klockan som ändrar temperatur av armen när du bär den. Jag har sett två idéer på vad man gör, men du måste googla eller få det bekräftat av någon annan också. Antingen lägger du den i en liten plastpåse så att miljön blir så stabil som möjligt alternativt öppnar du den omedelbart sådden får torka. Men googla innan du följer dessa råd.
   
  JWS, eriksson850 och jabla gillar detta.
 4. Aurum

  Aurum Gubbsnygg

  Inlägg:
  12.394
  Dra ut kronan och läggs en varmt innan du tar med den till urmakaren. Att basta med ett ur kan vara tufft, men det kan man tycka att den skall klara om den är relativt nytryckt. Gå gärna till den urmakaren som utförde provtrycket och berätta vad som hänt.
   
  jabla och JWS gillar detta.
 5. NiklasArvid

  NiklasArvid Gandhi

  Inlägg:
  3.591

  ingen expert men gissar att när den är avtagen håller hela uret och luften inuti rumstemperatur, när du tar på den värms baksidan av huden, luften inuti blir varmare och kondenserar mot det (fortfarande rumstempererade? eller har du gått ut?) kallare glaset...

  gör som Aurum säger skruva ut kronan max o lägg den varmt med kronan uppåt så fukten kan komma ut, men gå till urmakaren imorgon!
   
  JWS, eriksson850 och Aurum gillar detta.
 6. JWS
  Trådstartare

  JWS Bonde

  Inlägg:
  53
  Från:
  Kungliga huvudstaden
  Tack för hjälp. Klockan ligger nu med utdragen krona på elementet. Hoppas hinna till urmakaren i morgon.
   
  jabla gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield