Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Longines HQ Auto vs Hamilton Seaview Day Date Auto?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Kattmästaren, 16 februari 2016.

 1. Kattmästaren
  Trådstartare

  Kattmästaren Torpare

  Inlägg:
  20
  Jag har efter många om och men bestämt mig för att växa upp och införskaffa en "dykare" att ha till både vardags och fest. Till en början hade jag helt bestämt mig för en Hamilton Seaview Day Date Auto (H37565131), mycket tack vare att jag haft andra klockor från Hamilton och alltid varit mer än nöjd, men också för att den är sjukt snygg. Dock gjorde jag den obligatoriska researchen i den prisklassen och snubblade du givetvis över den klassiska Longines Hydroconquest (L3.642.4.56.6) och nu har det helt låst sig för mig. Jag kan inte bestämma mig.

  Har inga erfarenheter av Longines men vet naturligtvis att deras klockor håller hög kvalité. Hmm...vad mer? Hamiltonen är 42mm jämfört med HQ:n som är 41mm. Det är helsvart som gäller oavsett vilken jag väljer. Är inte helt omöjlig på att skippa auto och köra quartz, är det värt att betala nästintill det dubbla för en automatisk? Svårt det där. Hamiltonen är lite mer ovanlig och kanske roligare ur den synvinkeln, samtidigt som en Longines kanske håvar in några extra ryggdunkar på krogen då det är ett mer känt märke (inte för att det är det som avgör).

  Hjälp mig, vilken bör jag välja? Klicka för bilder!

  Hamilton Seaview:

  1oxbh5.jpg

  Longines HQ:

  DSC_0024small.jpg

   
 2. Peter cerwin

  Peter cerwin Biskop

  Inlägg:
  1.760
  Från:
  syd
  Röstar på HC, tycker den är helt lysande,
  Både till vardags och fest.
   
 3. Mforce

  Mforce Biskop

  Inlägg:
  3.029
  Skulle köpt Hamilton dels för att den är ovanligare och så känns den lite mer dressig om du ska ha den till massa tillfällen.
  Snygg klocka.
  Sen att det var den du ville ha från början talar inte till dess nackdel.
   
 4. sjökvist

  sjökvist Stadsbo

  Inlägg:
  419
  jag har HQ, den varianten med arabiska siffror, samt 39 mm, jag är sjukt nöjd med den, så jag röstar på den, hamilton har jag inga egna erfarenheter av tyvärr
   
 5. Kattmästaren
  Trådstartare

  Kattmästaren Torpare

  Inlägg:
  20
  Och vad säger ni om automat vs quartz när det gäller dykare? Jag har bara ägt automatiska ur när det gäller lite bättre märken, självklart har jag haft någon Seiko eller Casio quartz liggande men ni förstår. Det känns ändå som att de extra två, tre tusen lappar man får lägga på en automat är värt det i längden?
   
 6. sjökvist

  sjökvist Stadsbo

  Inlägg:
  419
  ja jag tycker att det helt klart är värt det, automatiska klockor är mycket roligare, de har ett eget liv känns det som, personligen så har jag rätt svårt för quarts, en automat kan ju ha evigt liv om det sköts om som den ska
   
 7. oordning

  oordning Bonde

  Inlägg:
  54
  Min röst på HQ
   
 8. Ticktack

  Ticktack Stadsbo

  Inlägg:
  415
  Från:
  Uptown
  HS, schysst med datumsnurra ;-)
   
 9. JuBi

  JuBi Torpare

  Inlägg:
  42
  Har en HQ, måste säga att det är en grym klocka för pengarna, är väldigt gedigen. Tycker den bärs stort för sina 41mm. Tror Hamiltonen är en bättre allround-klocka, den är mycket mer nertonad.
   
 10. mmx

  mmx Stadsbo

  Inlägg:
  312
  Har också Longines Hydroconquest, helarabiska automaten 41 mm. helborstad länk, sjukt nöjd. Köp den som ler mot dig. Vet ju inte vad du går på för krogar, men det låter extremt osannolikt med några ryggdunkningar tack vare någondera av klockorna faktiskt. Inte i min hood iaf. ;)
  Vad gäller automat så är det risk för att du ångrar dig om du köper elektriskt istället för mekaniskt. Mekaniskt är ballare, kör mekaniskt om du inte är manisk med tidhållningen.
   
 11. Kattmästaren
  Trådstartare

  Kattmästaren Torpare

  Inlägg:
  20
  Valet föll till slut på en Longines HQ, svart 39 mm. Nu återstår bara väntetiden på (2-8 veckor) enligt uret.se. :(
   
 12. dmgohl

  dmgohl Torpare

  Inlägg:
  29
  Vad fick du betala för den? Jag ringde till Klockia och fick ner min till strax under 8k, dom fixade hem den på 4 dagar! Undersök :)

  Edit: det var ett par veckor sedan btw.
   
Mårtenssons ur Brookfield