Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Militär Certina

Diskussion i 'Vintage' startad av Lucidor, 13 juni 2015.

 1. Lucidor
  Trådstartare

  Lucidor Torpare

  Inlägg:
  33
  Jag har varit borta från forum ett tag, men nu är jag tillbaka. Denna klocka har jag ärvt efter min pappa som gick bort i höstas. Han låg i flottan under andra världskriget och svepte minor i svenska farvatten och fick klockan som gåva av försvarsmakten efter krigsslutet. Det finns en stämpel på boettens sida som jag inte kan tyda samt något som ser ut som ett serienummer: 967120. Den satt urspungligen på ett ganska grovt vävt genomgående band som gjort lite avttyck på boettens baksida men annars är den i fint optiskt skick. Verket behöver dock service och går inte mer än ett par timmar på en uppdragning.

  Eftersom min specialitet är ryska klockor så vet jag tyvärr inte så mycket mer, så jag tänkte höra om ni kan ge mig lite mer information om denna dinka?

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Grafton, Mr_Jonas, P-A och 4 andra gillar detta.
 2. Kettil

  Kettil Biskop

  Inlägg:
  2.555
  Det är en förtjänstklocka för statligt anställda. Klockor med samma gravyr delas förutom till försvarsanställda ut till Banverket/ Vägverket/(Trafikverket) m fl. Klockan delas ut efter 30 år i statlig tjänst, så om du vet din pappas anställningsår så kan du räkna ut när han fick den. Klockorna har som regel ingen modellbeteckning på tavlan, men det är nog en blue ribbon eller liknande. . Det ser ut att vara en tidig 70-talare, så den har nog inget samband med beredskapsinsatserna.
  Den ser för övrigt välhållen ut. Trevligt… :)
   
  Grafton, eriksson850, Fixoflex och 1 annan gillar detta.
 3. Lucidor
  Trådstartare

  Lucidor Torpare

  Inlägg:
  33
  Det kan nog stämma. Han jobbade större delen av sitt yrkesliv på Vattenfall, eller Statens vattenfallsverk som det hette på den tiden. Jag har dock ingen uppgift om exakt när han tog anställning men troligen sent 40-tal. 30 år senare hamnar vi således på 70-talet. När jag såg de tre kronorna på baksidan tänkte jag först på försvarsmakten, men symbolen används ju av fler.
   
 4. Martin Lovasz

  Martin Lovasz Borgare

  Inlägg:
  922
  Från:
  Göteborg
  Guldklockor från Certina har 6-siffriga serienummer som jag tyvärr inte lyckats knäcka då jag inte har tillgång till så många olika modeller. :)