Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Min första Eterna

Diskussion i 'Vintage' startad av Spencer, 5 september 2012.

 1. Spencer
  Trådstartare

  Spencer Gustav II Adolf Admin

  Inlägg:
  18.694
  Denna Eterna köptes 1989 av en man från Trollbäcken. Köpte tre klockor av honom och betalade 750 kronor. Två var Eterna och en var en Zodiac och alla var oanvända. Zodiacen köpte min kusin Mathias. Eternan med stavindex gick till min kompis Nicke. Kvar blev denna med arabiska siffror, den gick raka vägen ner i en låda och där har den legat sedan dess. Visserligen olika lådor men fortfarande i någon låda. Anledningen till dess öde var att jag ville ha en Rolex eller Breitling men som student var kontot tomt och det blev en Omega. En Omega Seamaster från tidigt 60-tal med svart tavla och guldvisare och stavindex.Den var dock automat och det var det viktiga (redan då insåg jag att quartz var skräp). Tyvärr ville den sig riktigt aldrig och var inne på Franks Ur två gånger för reparation. Nu är den faktiskt på sin tredje och jag sitter i spänd förväntan! Nu har jag dock halkat från ämnet och här kommer den!

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Orginal tag

  [​IMG]

  Här ser vi tom ref

  [​IMG]

  Och så en lite gruppbild när båda fått komma fram och fått lite Polywatch..

  [​IMG]
   
 2. Ariste

  Ariste Biskop

  Inlägg:
  3.241
  Från:
  Västerort
  Kul historia även om det drog iväg, moget stt köpa mekaniska ur i slutet av 80-talet. Önskar jag hade haft den sinnesnärvaron. Även om jag föredrar använt mögel så är det något visst med klockor i NOS-skick, orörda och fångade av historiens ögonblick. Ser fram mot att få se din Omega när du väl får hem den.