Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Morfars omega

Diskussion i 'Vintage' startad av Pursch, 2 april 2013.

 1. Pursch
  Trådstartare

  Pursch Torpare

  Inlägg:
  1
  Hej, fick frågan i helgen om jag kunde ta hand om morfars omega, absolut sa jag och fick en ask med en guldfärgad omega constellation chronometer electronic 300 hz. Är inte klockkunnig för fem öre, men kan trots detta konstatera att klockan inte går. Antar att electronic betyder att den har batteri, eller?

  Om man ska få lite liv i denna, vart går man? Precis som man servar sin bmw på en bmw verkstad bör man gå med en omega till ngn speciell? Annars finns det ju en del tobakshandlare som verkar extraknäcka som urmakare?

  Jag bor i sthlm, och min fråga är således om detta är en klocka som man endast låter en auktoriserad göra inbrott i? I sådana fall uppskattas tips på vart jag bör gå?

  Armbandet förefaller vara av god kvalitet och passa klockan men är märkt med speidel usa, vad innebär detta? Är armbandet utbytt? Eller är hela klockan en taiwankopia?

  Novis är tacksam för input, tack på förhand.
   
 2. mrMyagi

  mrMyagi Sir Blabbermouth

  Inlägg:
  3.631
  Från:
  Burkina Faso
  bilder hade nog underlättat!
   
 3. Ariste

  Ariste Biskop

  Inlägg:
  3.241
  Från:
  Västerort
  Välkommen!

  Visst är det ett batteridrivet verk i klockan, byta batteri kan du göra själv annars får du besöka en "riktig" urmakare som kan lägga i ett nytt batteri. Har du tur räcker det, är oture framme så är det något annat fel och då är min erfarenhet att det inte är så lätt att hitta kunnig urmakare på dessa verk i Sverige. Säkert finns här någo som har bättre tips i den frågan.

  Angående bandet så tvivlar jag på att Speidel är originalband till den modellen, bilder hade underlättat!