Laddar...
Kaplans Auktioner Nymans Ur 1851
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Tillbakadragen Movado Super Sub Sea, 60-talskronograf

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av frere, 16 juni 2014.

 1. frere
  Trådstartare

  frere X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.390
  Movado Super Sub Sea. Klassisk sportkronograf från Movados och Zeniths guldålder i andra halvan av 60-talet. Klockan är i ett oerhört fint skick. 41 mm och biffig boett, men korta raka bandhorn som gör att den bärs något mindre. 100 m WR enligt spec, men inget trycktest är gjort.
  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG]
  Index och visare är som synes lätt patinerade och tavlans matta färg gör sig snyggt mot den likaledes helmatta vridringen. Allt verkar vara helt original, inklusive krona, pushers, de blånerade småvisarna och plexiglaset med movados klassiska top hat-logo etsad i mitten. Modellen kom med åtminstone tre sorters kronografsekundvisare och det här exemplaret har samma vita variant som systermodellen Zenith A277, aka "pre de luca".

  Inuti tickar ett manuellt 146HP-verk från Martel. Gick minus 20 s över 72 h den enda gång jag mätt upp tidshållningen närmare. Kronografsekunden kan ibland behöva ett extra klick för att nollställa exakt.
  [​IMG]
  Det är en ovanlig klocka och väldigt få säljs. Från det senaste året har jag hittat en försäljning här på forumet, en på Christies och två via privatannonser på internationella forum. Jag sätter mitt pris någonstans i mitten: 28 500 kr inkl värdefrakt, eller f2f i Uppsala.

  Mer läsning finns i den här tråden http://klocksnack.se/threads/gamla-kronografer-martel-movado-och-zenith.21200/ och fler bilder kan ordnas vid intresse.

  Bud och bytesförslag tas via PM som vanligt.

  Referenser finns.
   
  Fadershan, Guinness, Karatekid och 25 andra gillar detta.
 2. frere
  Trådstartare

  frere X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.390
  Sålde lite oförhappandes en annan klocka i förmiddags, så den här får hänga med ett tag till. Vill hemskt gärna se den i höstsol också.

  Annonsen får alltså vila ett tag.
   
  calzone, Kettil, krämbulle och 1 annan gillar detta.
 3. frere
  Trådstartare

  frere X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.390
  ...
   
  jakob.dala, Grafton och maxmol gillar detta.
Sjöö Sandström Royal Straps