Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Important watches på Stockholms auktionsverk

Important watches nu live på Stockholms Auktionsverk, och klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen den 14-15 oktober.
Ta gärna med egna klockor om du är intresserad av en värdering eller försäljning.

Välkomna!
Mer information i tråden >>

Någon som vet något om Omnia?

Diskussion i 'Vintage' startad av Krostiffer, 29 december 2015.

 1. Krostiffer
  Trådstartare

  Krostiffer Borgare

  Inlägg:
  812
  Hej! Fick precis en bild av polaren att han hade ärvt en klocka av hans farfar. Tyvärr kan jag inte säga så mycket om den och hittar inte mycket på nätet. Någon som stött på märket förut och kan berätta lite om det? Verkar vara en mekaniskt urverk. Baklocket sa han var av guld, helguld?

  Tack på förhand och ursäkta för kass bild! image.png
   
  solex gillar detta.
 2. solex

  solex Bonde

  Inlägg:
  92
  Hej!
  Du blir inte ledsen för att inte hittar något ute på nätet om Omnia märke förr man kan hitta mindre än 1% informationer och dokument om vintage klockmärke.
  Klocka är troligen från mitten och slutet av 60 talet och armbandet var kanske med klockan från i början . Urverk är manuell mekanisk som har 17 juveler med incabloc (stötsäkert), tecken som visar sig klocka har kvalitet urverket. Urtavla - index - visare, alla är intakta och fortfarande i vackra skick. Boett kan vara hel guld eller guldpläterad men det är viktig att den ser rätt snyggt ut. Plexiglas bör bytta och serva klocka då har du en fin dress/kostym vintage klocka i årtal framöver..;)
   
  Krostiffer gillar detta.