Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Omega Seamaster 2848/2846 SC

Diskussion i 'Vintage' startad av Kettil, 2 september 2014.

 1. Kettil
  Trådstartare

  Kettil Biskop

  Inlägg:
  2.555
  Här en relativt nyinkommen helrenoverad 1957 Omega Seamaster 2848/2846 SC . Då både modellen med subsekund samt den med centrumsekund delade boett så har de den här litet kryptiska referensmärkningen. Den här är alltså en SC. Cal 501 som även fanns att finna i kronometerversion. Prestandan på just denna står dock inte steget efter då värdena är klart inom COSC.
  [​IMG]

  Ljuvlig boett i 18k rödguld. Ja den är betydligt rödare i nyansen än de roséguld jag har. Det är även trevligt att att restaureraren har bemödat sig att hitta ett doubléspänne i samma nyans. [​IMG] [​IMG]
  Tavlan är tvättad och har fått ny text och sekundindex påmålat. [​IMG]
  Ett tag var jag orolig vad gällde logotypen på S:et i Seamaster. En renovering skall vara väldigt kosher annars är det inte kul alls.. Jag hade sett en från -56 som hade ett mer "SS" liknande S. Men oron var obefogad då jag har en med likadan orörd tavla på ingång och S:et är identiskt. Tavlan har även en del mikrofläckar som den varsamma tvätten inte tagit.  [​IMG]
  Vintagenerd som jag är kanske jag vintageifierar klockan och gör en franken med den orörda tavlan. Detta förstås under förutsättning att det skall vara en keeper...Vi får se.

  [​IMG]

  Hej hej..:)
   
  theargonaut, Gummo, cab och 7 andra gillar detta.
 2. LongCon

  LongCon Miss Softie

  Inlägg:
  6.157
  Från:
  Vallentuna
  Superläckert med guldboetten! Jag skulle nog själv bytt till orörd tavla. Är det samma modell känns det ok och vid en eventuell försäljning behöver du ju bara nämna detta.
   
  Kettil gillar detta.