Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Omega Seamaster från 1961

Diskussion i 'Vintage' startad av PEH, 14 juli 2016.

 1. PEH
  Trådstartare

  PEH Torpare

  Inlägg:
  31
 2. Martin Lovasz

  Martin Lovasz Borgare

  Inlägg:
  917
  Från:
  Göteborg
  Förutom tavlan är kronan inte original och klockan går nog ganska dåligt då man har ställt regulatorn så långt åt höger det bara går och det tyder på att klockan gått länge utan att ha blivit servad och då kan den vara ganska sliten och delar kanske måste bytas. Balansfjädern kan också blivit skadad och det är bara riktigt kunniga urmakare som kan fixa det utan att byta spiralen. Så för att få klockan i rätt skick igen kan kosta över 3000kr.

  Klockor sålda på Chrono24 är sällan prisvärde så kolla på andra sidor istället. Tänk också på att svarta urtavlor var ovanliga men den enklaste färgen att måla en gammal tavla med.

  Jag har servat många klockor nu och även en klocka som legat i en låda i 60 år går helt perfekt när man sätter dem i testapparaten om den inte används även om all olja saknas.
   
  Senast ändrad: 14 juli 2016