Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sista chansen att rösta! Röstningen stänger 23:59 idag.

Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Omega X-33, finns det några här?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Ricrob, 27 september 2012.

 1. Ricrob
  Trådstartare

  Ricrob Friherre

  Inlägg:
  6.255
  Med anledning av minreviewen på Z-33'an som Master postade igår tändes på nytt den lilla nyfikna lågan, dock gällande den gamla science fiction-dinkan X-33. Jag tycker den är ultracool och har känt köpsuget ett flertal gånger men fegat ur varje gång! :oops: Nu är jag nyhandlad, så här ska inte köpas ngt på ett tag men är det någon/några här som sitter eller har suttit på en dylig tingest och vill dela med sig av lite tankar och bilder, så shoot!
   
 2. Denke

  Denke Drottning Kristina Admin

  Inlägg:
  12.293
  Från:
  Stockholm
  Nån borde det ju finnas!

  Är det förresten någon som kan reda ut det här med 1:a och 2:a generationens X33'or. Var det inte någon av dem som var behäftad med något fel av något slag?

  Har sett några till försäljning nyligen, vad ska man vara vaksam på?
   
 3. daviden

  daviden Karl X Admin

  Inlägg:
  9.197
  Från:
  Malmö
  Fredrik har en, och snart den nya om jag känner honom rätt. Dåligt med recensioner dock. ;)
   
 4. fredrik

  fredrik Bonde

  Inlägg:
  144
  Skillnaden mellan generation ett och två är ganska små. Ringen på ettan är inte så reptålig så man gjorde det bättre på version två. En viktigare sak är själva kronan. Ettans krona är ganska traditionell vilket skapar en del problem om man jobbar med handskar. Detta då man måste dra ut kronan för en del funktioner och man får helt enkelt inte fäste. Tvåans krona hanterar detta på ett bättre sätt.

  Personligen gillar jag tvåan bäst då den är fulländad. Ettan känns mer som en beta version, vilket på sätt och vis gör att jag gillar den skarpt ändå.

  Jag kom över första versionen för ett par år sedan (2007). En Omega handlare som inte fått sålt den. Två års garanti flera år efter man slutat sälja den öppet (NASA och andra kunde fortsätta beställa även efter man stängt ner för den öppna marknaden).

  Tar ett tag att vänja sig vid klockan men när man kommit in i det så är den väldigt användbar och kul. Perfekt när man är ute och reser eller liknande. Titan klockor är ju väldigt lätta om man jämför med vanliga klockor. Jag skulle nästan säga att X-33 tillhöra den lättare delen inom titan segmentet.

  X-33 är inte svår att hitta men det tog mig ändå många år innan jag hittade rätt. Då det är elektronik så vill man ju inte gärna att något strular. Inte hört något men tog ändå tid innan jag fick min.

  Kanske daga att sälja? Någon som är sugen så kan ni höra av er. Allt utom manualen är på plats och jag vill ha 17 000:-.
   
 5. Ricrob
  Trådstartare

  Ricrob Friherre

  Inlägg:
  6.255
  Tack för info Fredrik men var är alla bilder? ;)
   
 6. fredrik

  fredrik Bonde

  Inlägg:
  144
Mårtenssons ur Brookfield