Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Omegamodell och vad kan man göra?

Diskussion i 'Vintage' startad av RBJSWE, 4 april 2016.

 1. RBJSWE
  Trådstartare

  RBJSWE Bonde

  Inlägg:
  77
  Har fått upp ögonen för vintage och målet är att hitta det perfekta exet till sommarens bröllops-road trip. Gillar klockor med patina till en viss nivå. Snubblade över denna. Frågan jag först behöver få hjälp med är - vad är det för något? :) Vet bara att det är en Omega (obviously). Någon som kan gissa på verk och/eller år? Fråga två är om man ska satsa på att renovera den. Vad kan man göra? Förgylla den igen? Hade du låtit den vara eller gjort en insats (om du velat ha klockan)?
   

  Bifogade filer:

 2. eriksson850

  eriksson850 Friends of KS

  Inlägg:
  9.802
  Från:
  烏普薩拉
  Ska du förgylla och renovera den ser jag ingen mening med att köpa just det exemplaret om det inte är riktigt bra pris. Bättre att vänta tills det dyker upp något bättre då det kostar lite att förgylla och det blir ofta en ganska tunn förgyllning som snabbt slits bort igen.
   
  Arsius11 och RBJSWE gillar detta.
 3. pederr

  pederr Stadsbo

  Inlägg:
  255
  Från:
  Norrland
  Håller med (@eriksson850) om att det är bättre att leta ett bättre efter ett bättre ex än att lägga ner pengar på renovering av boett - givet att den inte har affektionsvärde. Sannolikt ett cal 56X-verk. Gissar att den är från mitten av 60-talet. Googla på Omega square case (i o m att modellnamn saknas) och försök hitta boettform och visare som matchar din.
   
  Senast ändrad: 5 april 2016
  eriksson850 gillar detta.
 4. pederr

  pederr Stadsbo

  Inlägg:
  255
  Från:
  Norrland