Laddar...
Nymans Ur 1851

Stäng notis
Klocksnackbloggen

Du har väl inte missat vi lanserat Klocksnackbloggen?
In, läs och diskutera gärna inläggen på forumet!

Klocksnackbloggen >>
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I 2017 års första avsnitt av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi SIHH och Basel!
Det och ett enormt namedroppande av nya och gamla klockmodeller.

Lyssna på podden! >>

Produktionsbolag: Lejon Media

Oris Aquis 43mm samt Laco JU-52.

Diskussion i 'Recensioner & Köpguider' startad av Tinypope, 10 januari 2017.

 1. Tinypope
  Trådstartare

  Tinypope Ewok

  Inlägg:
  6
  Hejsan forumiter, tänkte dela med mig utav mina intryck utav två stycken väldigt olika klockor som jag införskaffade för inte så längesedan. Dessa två är då alltså en Oris Aquis black/blue 43mm och en Laco JU-52. Den förstnämnde utav dessa klockor är en klocka jag har ägt tidigare och som jag sedan ångrade att jag sålde, tittade runt oerhört mycket efter nånting nytt och spännande att köpa men kunde inte riktigt hitta någonting under 15.000kr som mitt öga fastnade lika mycket för som just Orisen jag precis hade sålt. Under denna tid av jagande tänkte jag införskaffa en daglig beater, en klocka som jag har på gymmet eller när jag jagar eller dylikt och valet föll udda nog på en pilotklocka? Alltså en Laco JU-52. Här nedanför kommer jag dela med mig med lite bilder på dessa två skapelser samt visa upp min gamla flippade Aquis och skriva ner lite intryck om dom båda klockorna.

  Vill även passa på och tacka klocksnack för att ha väckt ett stort intresse hos mig som växer stadig. Även om jag har en väldigt liten "samling" har klocksnack inspirerat mig till att planera och spara till framtida köp, vad det blir härnäst får vi se men en Seiko ska införskaffas förhoppningsvis en Marinemaster av något slag, även sugen på en Doxa eller en Sinn men vi får se vad framtiden bjuder.

  Här kommer bilder utav mina två Aquisar

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Positivt: Den är byggd som en tank och länken är extremt stabil och ger ett högkvalitativt intryck. Samtidigt som vridringen klickar med distinkta mekaniska klick. Finishen är överlag väldigt bra, något som delar dom flesta är dem högpolerade länkbitarna på länken. Jag själv tycker att det ger klockan en mer kameleont egenskap iform av att den funkar väldigt bra till både casual och mer dressade klädstilar. Dock så repas såklart det högpolerade väldigt enkelt men jag gillar lite patina på bitarna som kommer med tiden och ger klockan en historia och charm.

  Negativt: Lumen, ja lumen är inte den bästa på denna klocka tyvärr. Tom Laco:n slår Orisen på fingrarna på den här punkten. Jag förväntar mig mer vid den här prisklassen men man kan tydligen inte få allt under 15.000kr. En annan aspekt är att reservtiden på klockan känns lägre än den specifierade angivelsen, har vaknat upp och dragit på mig klockan och konstaterat att klockan omöjligt kan vara 17.24 på dagen.

  Sammanfattning av Orisen är då alltså att det är en klocka jag gillar väldigt mycket. Gillar du designen tveka inte, den är 43mm men bärs mindre enligt mig och länken samt kvaliten är så hög satt tex en Longines Hydroquest känns budget enligt mig (iofs tycker jag att en Certina ds action känns mer kvalitativ).
  Samt att du får ett klockmärke med en intressant och lång historia som jag inte tänker dra upp här då det blir för långdraget.


  Laco JU-52

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ja då har vi då den 'lilla' flygaren kvar, detta är då en Laco JU-52 som är tillverkad i Tyskland och har ett Japanskt hjärta (Miyota 8218), den har en diameter på 42mm och ett rostfritt stålcase som är PVD coatat i mattsvart och även ett Sapphire crystal glas.
  Mina intryck av denna klocka är förvånansvärt bra, jag hade inte så höga förväntningar till att börja med men finishen är även här riktigt bra. Har tittat på klockan in i minsta detalj och kan inte hitta någonting avvikande eller störande med finishen, samt att den har hållt som en tank. Jag har gymmat,jobbat,badat och användt den som en beater och den har inte fått en enda repa?
  Om jag ska försöka hitta något negativt så är det att gångavvikelsen är lite hög på denna klocka, får skruva om den 1gång med 1-2veckor mellanrum men det är ingenting jag egentligen kan eller tänker klaga på.
  Annars så tycker jag att det är en väldigt estetiskt tilltalande klocka från ett företag som varit med i gamet länge och har en intressant historia även dom.
  Samt att jag gillar Tyska bilar (precis införskaffat en Bmw m235) som jag kommer bifoga i en annan tråd här på forumet :).

  Som Forrest Gump sa 'thats all i have to say about that' så avslutar jag nu min första klockrecension och hoppas att den funkar någorlunda okej för er och att några av er kanske tom tyckte att det var intressant att läsa.
   
  Senast ändrad: 10 januari 2017
  Jax, FreakyLeo, Fliegerchronograph och 5 andra gillar detta.
 2. widde_f

  widde_f Ewok

  Inlägg:
  34
  Tack för trevlig läsning! Sneglat på Orisen många gånger och din text gjorde mig bara ännu mer sugen på en. =)
  Blir ett besök hos nån butik i veckan för att prova hur den sitter på armen!
   
  Henrikn94 gillar detta.
 3. Henrikn94

  Henrikn94 Ewok

  Inlägg:
  35
  Den grå orisen är riktigt fin känns lite unik med grå bazel sådär
   
  Tinypope gillar detta.
 4. Henrikn94

  Henrikn94 Ewok

  Inlägg:
  35
  Har en till salu om du skulle va intresserad
   
 5. Thepurchaser

  Thepurchaser Ewok

  Inlägg:
  3
  Vackert, en Aquis ska bli min första "riktiga" klocka och tanken är att leva med den länge. Väldigt fina klockor till ett väldigt bra pris! återigen stort tack!
   
 6. Emil4

  Emil4 Ewok

  Inlägg:
  30
  IMG_3917.JPG Har en aquis med tungstensbezel, är helnöjd med den. (Bilden är från den 10:e därav datumet)