Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I 2017 års första avsnitt av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi SIHH och Basel!
Det och ett enormt namedroppande av nya och gamla klockmodeller.

Lyssna på podden! >>

Produktionsbolag: Lejon Media

OT - är jag den enda...

Diskussion i 'Diskussion' startad av 80talisten, 24 november 2012.

  1. 80talisten
    Trådstartare

    80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

    Inlägg:
    6.757
    Från:
    Eskilstuna
    ... som är innerligt trött på att skära lök med all s*tans sveda och gråtande...? Har ni konkreta tips på att lindra detta?
    [​IMG]
     
  2. LongCon

    LongCon Miss Softie

    Inlägg:
    6.230
    Från:
    Vallentuna
    Cyklop eller man up! ;)
     
  3. 80talisten
    Trådstartare

    80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

    Inlägg:
    6.757
    Från:
    Eskilstuna
    LOL :lol:
     
  4. Helmeroni

    Helmeroni Rebel soldier

    Inlägg:
    176
    Skidglasögon ;) Eller om man ska ge ett lite seriösare tips värma upp löken lite innan. Något ämne i löken förändras vid uppvärmning och det gör att ögonen inte irriteras, inga tårar. Sedan det sista och mest smärtsamma som man fick lära sig under sin korta karriär på krogen, härda :roll:
     
  5. Knät

    Knät Stormtrooper

    Inlägg:
    408
    Från:
    Det mörka småland
    Dra lite vatten under ögonen innan.. Funkar för en del..

    Har inga problem med att skära lök för det mesta.. Dock har jag en jävla ovana att hacka chili och sen glömma bort att tvätta händerna innan jag går på muggen.. :oops:
     
  6. Kson

    Kson AT-AT driver

    Inlägg:
    5.051
    Bra tips : )
     
  7. daviden

    daviden Admin Admin

    Inlägg:
    9.245
    Från:
    Malmö
    Linser. Märker aldrig av lökhackning längre.
     
  8. CaptainOats

    CaptainOats AT-AT driver

    Inlägg:
    5.078
    Slå på kranen med ljummet vatten samtidigt
     
  9. bredbud

    bredbud Rebel soldier

    Inlägg:
    73
    Har hört att man kan olja in kniven med typ rapsolja innan man skär löken (sett på sv uppfinnare). Har inte testat men det funkar kanske??

    //M
     
  10. Camo00

    Camo00 AT-AT driver

    Inlägg:
    6.523
    Från:
    Malmö
    Re: Sv: OT - är jag den enda...

    Äter Du bara linser då? Smakar väl inte så mycket?? De flesta recept på linser innehåller ju lök..?! :cool:
     
  11. Zed

    Zed Swissera Forumsponsor

    Inlägg:
    2.877
    Från:
    Göteborg
    +1

    Har inte märkt av något på år och dar. :D
     
  12. Davvan

    Davvan C-3PO

    Inlägg:
    5.004
    Från:
    Fettefleur......
    +1......fast synfelet är -4
     
  13. Aquaracer2

    Aquaracer2 Salacious B. Crumb

    Inlägg:
    10.494
    Från:
    Skärgården
    :D
     
  14. Pleximannen

    Pleximannen Stormtrooper

    Inlägg:
    359
    Det är ju roligt med cyklop men jag kör matberedare om jag ska hacka mer än 1 lök. Går sjukt snabbt och smidigt.
     
  15. 80talisten
    Trådstartare

    80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

    Inlägg:
    6.757
    Från:
    Eskilstuna
    Ja matberedaren lät ju klokt! Ganska kämpigt att rengöra, men man kan ju ej äta kakan och ha den kvar. :)
     
  16. Obeedoobe

    Obeedoobe Friends of KS

    Inlägg:
    851
    Från:
    Snåland
    Ha ha,den klassiska "brandpinnen". Den niten har man gått på ett par ggr :lol:

    Mvh
     
  17. Riktiga män tärnar lök med ordentliga knivar, inte fjantberedare, och gnuggar löksaften i ögonen efter!

    ;)

    Tojiro Flash
    [​IMG]
     
  18. Adl_Sthlm

    Adl_Sthlm Stormtrooper

    Inlägg:
    464
    Från:
    Solna
    Tricket är att ha en riktigt vasskniv...

    /A
     
  19. EmilL

    EmilL Rebel soldier

    Inlägg:
    54
    Från:
    Göteborg
    +1
     
  20. max

    max Dancing Queen

    Inlägg:
    2.205
    Från:
    Kungsholmen
    Yepp lindras väldigt mkt med en riktig kniv, finns mkt bra på tex cleancut.se
    Kostar dryga tusingen men är värt det då både lökhackandet och all annan matlagning blir mkt enklare och roligare.

    Annars får du byta till rödlök :D
     
Mårtenssons ur Brookfield