Laddar...
Nymans Ur 1851

Johannesens
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

OT: Bambi i grytan

Diskussion i 'Lifestyle' startad av JoberMan, 13 oktober 2012.

  1. JoberMan
    Trådstartare

    JoberMan Politruk

    Inlägg:
    3.256
    Från:
    Minsk, Vitryssland
    Jag hittade ett recept på Per Morbergs viltgryta på nätet som jag testade i kväll.

    Ett drygt kilo hjort och lite överblivet fläsk körde jag på, men man kan säkert använda vilket kött som helst. Skär upp det i bitar på 2-3cm i fyrkant.
    [​IMG]

    Bryn köttet på alla sidor tills det får en schysst färg.
    [​IMG]

    Skala och skär fem gula lökar till ringar och släng i grytan.
    [​IMG]

    FInhacka ett tiotal vitlöksklyftor och i med dem också.
    [​IMG]

    Smula ned en torkad chilifrukt i grytan...
    [​IMG]

    ...och häll på sex dl rödvin.
    [​IMG]

    I med åtta lagerblad, 12 torkade enbär, sex matskedar tomatpuré, två burkar krossade tomater...
    [​IMG]

    ...två matskedar råsocker och två tärningar mörk oxbuljong.
    [​IMG]

    Häll på vatten tills det täcker grejorna i grytan, salta och peppra ordentligt.
    [​IMG]

    Rör om i grytan och ställ in den med locket på i ugnen på 175 grader.
    [​IMG]

    Låt grytan stå i ugnen i 1,5-2h. Under tiden knäcker du en panna rött och lyssnar på Stones Beggars Banquet och följer upp med Sticky fingers. Lagom till Moonlight Mile är det dags att börja kniva upp sex potatisar, en bit rotselleri och fyra gula paprikor.
    [​IMG]

    I med grejorna och in i ugnen igen. Kolla av efter 20 min om potatisen är klar, annars in igen ett tag till.
    [​IMG]

    När potatisen är lagom mjuk så smakar du av härligheten med salt och svartpeppar, slevar upp i djupa tallrikar och korkar upp en vinare till.
    [​IMG]




    Trevlig lördagskväll
    JoberMan
     
  2. Spencer

    Spencer Gustav II Adolf Admin

    Inlägg:
    18.698
    Härligt Joberman! Ser riktigt gott ut:) ring mig på min gamla arbetsfån.
     
  3. Undersköterskan

    Undersköterskan Präst

    Inlägg:
    1.169
    Från:
    Växjö
    Ser gott ut ! Tummen upp. :)
     
  4. Grymt som alltid, nu har jag ett till recept att pröva...
     
  5. Knät

    Knät Stadsbo

    Inlägg:
    408
    Från:
    Det mörka småland
    Mäter du upp 6 dl vin?? Rätt sätt är: Man tar en rejäl klunk ur en vinflaska och helt magiskt så har man 6 dl kvar..
    Förövrigt tycker jag man ska klyfta löken, ringar har man på burgare och sandwiches..
    Men annars ser det riktigt jäkla trevligt ut..